top of page
  • Peter Rindoš

Preteky v boulderingu, v lezení bez lana

Staroľubovniansky Horolezecký klub Vabec zorganizoval preteky Boulder Šopka Open. Na svoje si prišla takmer päťdesiatka detí, preteky boli zaradené do Slovenského pohára kategórie C.

Podujatie sa konalo minulú sobotu na stene v Kremnej. Pretekári súťažili v boulderingu, teda v lezení bez použitia lana a za pomoci moderných úchytov. Tento šport sa teší čoraz väčšiemu záujmu.

„Súťaže prebiehali v štyroch kategóriách, a to vo veku od šesť do 14 rokov. Sme radi, že k nám prišli aj súťažiaci zo vzdialenejších častí Slovenska, myslím, že kvalitou sme ich potešili. Snažíme sa ísť s dobou, a tak sme mali na stenách moderné chyty, aby aj naši odchovanci, ak chcú súťažiť v zahraničí, dokázali držať krok s konkurenciou,“ povedal nám Daniel Šak, predseda klubu Vabec, ktorý spolu s ďalšími pripravil podujatie tohto druhu u nás prvýkrát. „Nebolo to jednoduché zorganizovať, ale vďaka Nadácii SPP a Mestu Stará Ľubovňa sa nám to podarilo.“

Medzi súťažiacimi boli aj zástupcovia zo Starej Ľubovne, ktorým sa darilo. Najmladšiu z kategórií vyhral nádejný Matej Šak, pričom umiestnenia získali aj ďalší.


foto: D.Š.

Článok bol publikovaný v Ľubovnianskych novinách č. 35 (22. september 2021)


bottom of page