top of page
  • Writer's pictureMgr. Miriama Sekelská

Pred prázdninami lúštili hlavolamy a prešmyčky

Žiaci 3. A zo Základnej školy na Komenského ul. v Starej Ľubovni sa so školským rokom rozlúčili netradične. Triedna učiteľka im pripravila prekvapenie v podobe vyrezávaných cerúz.

Pre žiakov nebola ceruza iba darčekom, každá v sebe ukrývala niekoľko hlavolamov. „Pretože bol tento školský rok veľmi náročný, rozhodla som sa pre deti pripraviť darček. Poprosila som môjho otca, ktorý vyrezáva rôzne umelecké predmety, či by nevytvoril nejakú drobnú vec pre každého,“ povedala triedna učiteľka Renáta Boďová, ktorú otec veľmi milo prekvapil, keď jej zrazu doniesol 22 vyrezávaných cerúz.

„Museli sme zisťovať, či sú na nich naše mená, pretože boli zašifrované. Tiež sme hľadali dvojice so spolužiakmi a takisto sme lúštili slová, ktoré sme zapísali na tabuľu,“ vysvetlil žiak Alexander Arendáč. Jedným z vylúštených hesiel bolo aj poďakovanie. „Výborná je naša pani učiteľka, veľmi jej ďakujeme,“ tlmočila žiačka Ella Timočková.

Zhotoviteľ prekvapenia sa nepovažuje za rezbára a o svojej záľube hovorí ako o voľnočasovej aktivite. „Nápad bol dcérin a ja som ho s radosťou prijal. Pre deti to bola vlastne oslava záveru školského roka, spomienka na to, ako úspešne ukončili kovidový rok. A tiež odmenou za to, že prejavili radosť z toho, že to dokázali,“ potešil sa Ján Mosorjak, ktorý s nadšením venoval okolo 60 hodín vyrezávaniu, lakovaniu a brúseniu.

Žiaci 3. A triedy s triednou učiteľkou. Záhadné ceruzky "potrápili" ich myseľ pred prázdninami.


Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 26, 27 (7. júl 2021)

bottom of page