top of page
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

Počas 4 koncertov rozdal už 14 tisíc €

Updated: Jul 3, 2020


BLTYzSZ22qm3fUkz-Xvtjbwswj34NzxA45C3oIknVaUeJxFPc

„Jednoducho neviem s tým prestať,“ takto so svojským humorom odpovedal Miroslav „Čviro“ Vrábeľ na otázku – prečo sa rozhodol na sklonku roku 2018 usporiadať v Starej Ľubovni v poradí už štvrtý Vianočný benefičný koncert. A opäť úspešný!


Už trochu vážnejšie priznal, že spočiatku to vyzeralo aj tak, že dobročinný koncert vôbec nebude. „Dôvodom bola nielen moja veľká pracovná vyťaženosť, ale aj problém na strane kvalitných účinkujúcich umelcov, ktorí nenašli voľný termín, aj keď sa snažili. Ale Boh mi posunul do cesty klavírneho virtuóza Jozefa Hollého, ktorý prijal pozvanie napriek jeho koncertmi naplnenému kalendáru,“ vysvetlil M. Vrábeľ, o ktorom je známe, že sa len tak ľahko nevzdáva, zvlášť ak ide o dobročinnú vec. Nemožno totiž opomenúť, že počas ostatných Vianoc (vrátane tých ostatných)odovzdal v rámci benefičných koncertov, a to s takými hviezdami ako Kandráčovci, PUĽS + nevidiaci umelci Bangovci a zoskupenie Fregile, už 14 tisíc €! Aj tentoraz sa veľký umelec Jozef Hollý rozhodol prísť účinkovať do Starej Ľubovne hlavne preto, že išlo o pomoc iným. A po vzájomnej dohode s lídrom agentúry ČVIRO prišiel s ním aj jeho kompletný početný „ansabel“ pre tento druh koncertu. Diváci tak mali možnosť vychutnať si nielen kvalitný koncert, ale mať dobrý pocit na duši, že výťažok zo vstupného pomôže tým najzraniteľnejším.


MISIA SPLNENÁ! Zorganizovať takýto koncert, zvlášť v hektickom závere roka, vôbec nie je jednoduché a už vôbec nie zohnať v týchto časoch aj sponzorov, aby výťažok opäť presiahol úctyhodnú sumu. M. Vrábeľovi sa to podarilo a opäť sa tak rozdávalo – 2000 eur Domu sv. Anny a rovnako 2000 € detskému odd. Ľubovnianskej nemocnice. „Účinkujúci mali v Starej Ľubovni absolútnu premiéru a páčila sa im tak charitatívna myšlienka, ako aj pripravený priestor, pódium bolo upravené pre potreby takého koncertu. No a chválili i veľmi chutný guľáš od sponzora, ale v neposlednom rade našich divákov, ktorí vytvorili skvelú atmosféru, neskutočne dobre sa na tomto naozaj výnimočnom koncerte bavili a tešili sa,“ dodal tiež potešený M. Vrábeľ, ktorý síce priznal, že bol už naozaj veľmi unavený, ale o to viac vďačný silám z hora, že sa tento večer  vôbec uskutočnil. „Je to zvláštne, ale cítim a verím, že je to súčasť môjho života.“ Ostáva tak veriť, že v tejto aktivite Staroľubovňan neustane a napriek tomu, že bolo ťažké vypredať vstupenky, aby sa suma pre obdarovaných navýšila, ďalší –  jubilejný 5. ročník Vianočných benefičných koncertov v Starej Ľubovni slovami M. Vrábeľa pravdepodobne bude. „Neviem zastaviť v sebe túžbu pomáhať. Ale verím, že s Božou pomocou a pomocou sponzorov i divákov to spolu vieme zvládnuť,“ dodal.

jZAMYeLRd6_WnajO_KCp9oOnksrl9mFAaj_-kPVb-H0eJxFPc

Zástupcovia obdarovaných organizácií (vľavo) Jaroslav Marinčín za Ľubovniansku nemocnicu a (v strede) Ondrej Pristáč za Dom sv. Anny vyjadrili vrelé poďakovanie M. Vrábeľovi (vpravo). 


Foto: archív (M.V.)


Článok  bol publikovaný v Ľubovnianskych novinách č. 1 (8. január 2018)

bottom of page