top of page
  • Writer's pictureRedakcia ĽN

Poznáme deň kolaudácie zimného štadióna

Updated: Jun 26, 2020


štadión 1

Do otvorenia zimného štadióna v Starej Ľubovni chýba už len niekoľko dní. V interiéri haly dokončujú posledné práce, na mieste sa vynímajú mantinely i plocha na ľad natretá na bielo. V neveľkom hľadisku by už mali byť osadené sedačky. Presný termín spustenia prevádzky závisí od viacerých okolností.


Otvorenie štadióna je v súčasnosti pod veľkým očakávaním verejnosti. Podľa pôvodných plánov sa tak malo stať v októbri, neskôr v novembri. Doterajšie termíny sa neustále posúvali. Nesprávny odhad je podľa investora v poriadku, keďže nejde o novú stavbu, ale o rekonštrukciu. Aj preto nám presný termín otvorenia nevedel upresniť. „V prvom rade chceme byť stopercentne pripravení na kolaudáciu,“ povedal Ján Kentoš. Deň kolaudácie, ktorý mnohému napovie, je stanovený na 17. decembra.


Hala bola v minulom týždni takmer pripravená. Dominovali v nej zmontované mantinely i plocha 56x 26 metrov natretá špeciálnou farbou. Robotníci pracovali aj na úpravách v hygienicko-prevádzkovej budove. „Na plochu sme čiary nemaľovali, keďže sa často menia hokejové pravidlá. Namaľujeme ich až priamo na ľad,“ doplnil Kentoš, podľa ktorého bude kapacita pre sediacich divákov sto miest.


Zatiaľ sa ako menšia komplikácia ukazujú terénne úpravy a asfaltovanie v okolí štadióna. Na mieste pracovali mechanizmy celé týždne, termíny dokončenia ale nabúrali výrazne ílovitá pôda a neskôr aj mrazy. Časť prístupovej cesty i parkoviska pokrýva spodný asfalt, ďalšie plochy sú zatiaľ vyložené štrkom.


Projekt štadióna financuje spoločnosť Ken-Ex, náklady predstavujú 1,1 milióna eur. Mesto Stará Ľubovňa sa na ňom podieľa poskytnutím pozemku i každoročnou dotáciou stotisíc eur.

štadión 2
štadión TTL

Peter Rindoš, foto: autor


Článok bol publikovaný v Ľubovnianskych novinách č. 46 (10. december 2019)


bottom of page