top of page
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

Pod starým cintorínom vyrástlo nové ihrisko

Updated: Jul 20, 2020


258cr00-avi-10_19_03_15-still001

Vydať sa na cestu zdravého životného štýlu a posilniť telo, sa najnovšie dá priamo v prírode v lokalite pod starým cintorínom. Vyráslo tam nové tzv. street workoutové ihrisko, kde sa na rôznych kovových prvkách pevne ukotvených do zeme dajú robiť rôzne posilňovacie aktivity.


Oddychový areál smerom k rieke Poprad sa tak postupne mení k lepšiemu. Svoje miesto tam už pred časom našli milovníci skokov na bicykli a po tzv. Dirt parku tam tak pribudla ďalšia športová zóna, ktorá stála 7300 eur. Sčasti, sumou 1200 eur, bola financovaná z Výzvy PSK, zvyšok išlo z mestskej pokladnice. „Nejde o novinku, v Starej Ľubovni už minulý rok v rámci Grantovej schémy, ktorú máme už druhý rok, riešili mladí muži v Podsadku práve podobné street workoutové ihrisko,“ pripomenul Aleš Solár, prednosta tunajšieho MsÚ. Ako dodal, lokalitu, kde vznikol nový športový areál, plánuje samospráva v budúcom roku oživiť mestským mobiliárom, kde by mali pribudnúť lavičky, smetné koše a podobne. Nateraz tak môžu všetci športuchtiví využívať novinku, ktorá ale vyžaduje isté silové schopnosti. „Takýto areál sa v Starej Ľubovni isto zíde, veľa športovcov totiž nechodí pravidelne do posilňovne, ale snaží sa priamo v prírode, najmä v dobrom počasí, zacvičiť si a teraz si tak všetci môžu nielen zabehať, ale aj posilniť celé telo,“ podotkol prezident Klubu športovej kulturistiky Andrej Hlinka, ktorý ale dodal, že ide o náročnejší športový areál, ktorý si už vyžaduje istý tréning a silu v hornej časti tela.

2571e00-avi-10_18_45_20-still001

Každopádne, street workoutové ihrisko je určené pre každého a posilňovať na ňom sa dá kedykoľvek, a to bez finančného zaťaženia. „Myslím, že tam vzniká celkom zaujímavá rekreačná zóna, a to smerom k cyklotrase do Hniezdneho, ktorá by sa mala realizovať na budúci rok,“ dodal prednosta MsÚ.

Ostáva tak veriť, že nové ihrisko na cvičenie vlastnou váhou si neobľúbia aj vandali. Už v minulosti tam bola pekná oddychová zóna s rôznymi drevenými prístreškami a sedeniami, z ktorých ostalo len torzo. Samospráva dúfa, že pevné kovové časti majú dlhšiu životnosť a aj nové osvetlenie v lokalite napomôže lepšej ochrane nového ihriska.


bottom of page