top of page
  • Peter Rindoš

Po prehre v Žiline čaká volejbalistov domáca premiéra

Volejbalisti VKM Stará Ľubovňa prehrali v úvodnom kole prvej ligy na pôde Žiliny obidva zápasy (3:1 a 3:0). Tím poskladaný tradične z mladých hráčov si nedokázal ustrážiť rozhodujúce momenty, keď súperovi po polovici setov dovolil odstup a ten si už koncovky ustrážil.

Kým v minulej sezóne vyhrali Staroľubovňania tri zo štyroch vzájomných zápasov proti Žiline, tentoraz sa pred nim museli hneď v premiére súťaže skloniť. „Zhruba do stavu po 15 bodov na obidvoch stranách sme hrali so súperom vyrovnanú partiu. Stále však prišiel zlom, keď sme sa nevedeli presadiť po podaniach súpera. Žilina vtedy lepšie bránila a odskočila nám o rozhodujúcich štyri-päť bodov,“ opísal dvojzápas Samuel Billík, ktorý bol v zápasoch pri kormidle VKM.

V tíme si aj po skúsenosti v Žiline uvedomujú, že musia pracovať na útoku, keďže sa hráči na každý bod mimoriadne narobia. „Treba ale povedať, že súper bol lepší vo všetkých činnostiach a zaslúžene vyhral,“ doplnil S. Billík.

Už túto sobotu 7. októbra si hráči VKM odkrútia v prvej lige aj domácu premiéru. Ich súperom v dvoch zápasoch po sebe bude rezerva majstrovského VKP Bratislava.




bottom of page