top of page
  • Writer's picturePhDr. Eva Halamová

Otvorili sme dvere budúcim redaktorom

Updated: Jul 22, 2020


Priestory Ľubovnianskych novín a televízie neostali prázdne ani v lete. Kameru, mikrofón a fotoaparát sme 22. júla na chvíľu prenechali našim malým hosťom. 44 detí z denného dochádzkového tábora tunajšieho Centra voľného času (CVČ) si vyskúšalo našu prácu.


O tom, že tento záskok zobrali vážne, svedčia aj mnohé vydarené ankety, fotografie a vstupy k reportážam zo štúdia Ľubovnianskej televízie. Decká zaujalo aj to, ako sa tvoria Ľubovnianske noviny či robí vysielanie. „Boli sme tu prvýkrát a veľmi sa nám u vás páčilo. Dozvedeli sme sa aj veľa nových vecí a super bolo hlavne to, že sme si mohli túto prácu vyskúšať,“ prezradili malí nadšenci novinárskej profesie. Nakuknúť do mediálnej kuchyne a dostať sa aj na mnohé ďalšie zaujímavé miesta, mohli deti vo veku 7 až 13 rokov vďaka dennému dochádzkovému táboru, ktorý počas celého júla pripravilo CVČ-ko pre takmer 150 detí. „Na 4. turnuse, ktorý trval od 18. do 22. júla, sa zúčastnilo 44 detí a šesť vedúcich. Navštívili sme spolu Červený Kláštor, AquaCity v Poprade, hrad a skanzen v Starej Ľubovni, zahrali si mnohé hry a zažili veľa zábavy,“ opísala aktivity, ktoré si pochvaľovali aj samotné deti, Paulína Vitovičová z CVČ.

O zábavu, súťaže a výlety tak nemali v tábore núdzu. Absolvovali ho decká zo Starej Ľubovne, okolitých obcí a dokonca aj z Ameriky. „Som tu na prázdninách, inak žijeme v New Jersey, ale veľmi rád chodím na Slovensko. Je tu takmer celá moja rodina a sú tu super ľudia,“ povedal nám Maťko Bombara, ktorý bol v tábore spolu s bratom. Prázdninujúci žiaci neváhali „vyspovedať“ ani ľudí v uliciach mesta, a tak sa dozvedeli, kde trávia Staroľubovňania a turisti leto, ako sa im páčilo na dovolenke a podobne. Chytiť do ruky mikrofón či kameru alebo foťák im nerobilo žiaden problém. A ako bolo vidieť a počuť, vyrastá nám silná konkurencia. Nateraz však želáme ešte všetkým prázdninujúcim krásny zvyšok leta a množstvo nezabudnuteľných zážitkov. Foto: Mario Veverka a decká z tábora


bottom of page