top of page
  • Writer's picturePhDr. Eva Halamová

Opusteným psíkom sa opäť zlepšili podmienky

Updated: Jul 17, 2020


Počas uplynulých mesiacov urobili dobrovoľníci v tunajšej Karanténnej stanici v areáli spoločnosti Ekos poriadny kus práce. Okrem psíkov im tam cez leto pribudlo aj množstvo nových vecí.


Podarilo sa im opraviť areál, vďaka sponzorom pribudol nový koterec za 250 eur, urobilo sa niekoľko akcií, kde sa mohla verejnosť zoznámiť so psíkmi z tejto stanice a vyzbierali sa hračky, jedlo a iné potrebné veci pre ne. „Deti, ale aj dospelí sa radi pohrajú s našimi psíkmi a oni majú veľmi radi hladkanie a mojkanie. Tým, že sú cvičené sa vedia aj správať a nehrozí z ich strany žiadne nebezpečenstvo a ublíženie človeku,“ vysvetlila dlhoročná dobrovoľníčka v karanténnej stanici Lenka Vašková. Ako pokračovala, psíky sa majú v kotercoch už niekoľko dní lepšie aj vďaka prerobenej podlahe, s ktorou pomohla jedna z tunajších firiem a ochotní dobrovoľníci. Nemusia už tak ležať na studenom betóne, ktorý bol aj ťažko udržiavateľný. To ale nie je všetko. „Firma Ekos nám zapožičala nevyužívanú maringotku zo strediska mestských lesov. Trošku sme ju obnovili, vymaľovali a už v nej máme uložené veci, ktoré potrebujeme,“ priblížila ďalšiu novinku L. Vašková.

Dobrovoľníci tu ešte v blízkej budúcnosti chystajú aj ďalšiu premenu. Namiesto dosák, ktoré sú zničené, budú koterce predelené pletivom. Psíky si tak nebudú môcť navzájom ublížiť, budú vidieť na seba aj na ľudí, ktorí k nim prichádzajú. A tak by mali byť menej nervózni a neštekať až tak veľa ako kedysi.

Začiatkom roka bol otvorený aj transparentný účet pre karanténnu stanicu, kde sa z peňazí (momentálne je na účte takmer 270 eur), nakupujú veci potrebné pre jej štvornohých obyvateľov a tiež uhrádzajú potrebné poplatky. Ak by ste im teda chceli pomôcť či už finančne, svojou prácou alebo inými potrebnými vecami, pokojne sa na nich obráťte. „Budeme len radi. Je totiž veľa vecí, ktoré by sme potrebovali. Hlavne nejaké deky na zimu a stále aj vôdzky, obojky, granule a tiež hygienické a čistiace prostriedky,“ nechala sa počuť jedna z dobrovoľníčok, ktorá sa denne o psíky stará.

Okrem nového, v poradí 5. koterca, pribudli v karanténnej stanici aj ďalšie veci. Počas leta tu dobrovoľníci urobili novú podlahu. A neustále sú tu aj noví psíci. Viac sa dozviete na



bottom of page