top of page
  • Writer's pictureMgr. Peter Šlosár

Opravia sa ďalšie úseky mestských ciest

Updated: Jul 7, 2020


V posledných týždňoch sa veľa hovorí najmä o výstavbe nových cyklistických trás, a to nielen v okolí Starej Ľubovne, ale aj jednotlivých obcí. Cykloturistika sa stáva čoraz viac populárnejšou, no netreba zabúdať aj na bežné ulice v meste, ktoré sú využívané dennodenne. Aj keď ich modernizácia sa postupom času realizuje, stále sa nájdu také úseky, ktoré pripomínajú skôr tankodrom.


Jedným z príkladov je Jarmočná ulica, ktorá je doslova posiata výtlkmi a starosti robí nielen obyvateľom tejto časti, ale aj vodičom. ,,Skúste ísť po ceste bez toho, aby ste museli prejsť do protismeru a nevrazili autom do jamy. To sa jednoducho nedá,“ sťažoval sa nám jeden z vodičov, ktorý týmto úsekom prechádza denne. Tento problém by mal byť ale čoskoro minulosťou, radnica totiž s jeho rekonštrukciou prednedávnom dokonca už aj začala. ,,Prípravné práce sme rozbehli a celý úsek od Prešovskej ulice až ku školám by mal byť kompletne obnovený,“ uviedol prednosta MsÚ v Starej Ľubovni Aleš Solár. Ako spresnil, obnoviť sa má aj jej „slepá“ časť smerom k židovskému cintorínu. Celkový rozpočet na nový „koberec“ v tejto lokalite bol na úrovni 76 tisíc eur, no verejnou súťažou sa cenu podarilo znížiť. ,,Konečnú sumu je ale ťažké konkretizovať, bude to zrejmé až po vyúčtovaní celej investičnej akcie,“ uviedol prednosta MsÚ.


Opravia aj chodníky Opravou Jarmočnej ulice ale letné ,,asfaltovačky“ nekončia, práve naopak. Na sídlisku Východ sa opravy dočká aj Ulica za vodou, a to v smere k škole a dokončiť sa má aj úsek na Ul. Janka Kráľa. Sfinalizovať by sa mala aj Štúrova ul., Vsetínska, časť Ulice 17. novembra a Letná ulica okolo tzv. „čínskeho múru“ smerom k novému cintorínu. Radnica plánuje v septembri zrekonštruovať aj niektoré úseky chodníkov, a to konkrétne na Mierovej ul. a Ul. 17. novembra.


Článok bol publikovaný v Ľubovnianskych novinách č.28 (17. júla 2018)


bottom of page