top of page
  • Peter Rindoš

VIDEO Omladina VKM na skúsenejšiu Žilinu nestačila

Updated: Feb 11, 2022

Mladý káder volejbalistov VKM Stará Ľubovňa sa po zákazoch súťaží postupne dostáva do zápasového rytmu. Naposledy privítal v prvej lige na domácej palubovke Žilinu. Aj keď Staroľubovňania obidva zápasy prehrali, proti ostrieľaným hráčom súpera nazbierali ďalšie cenné skúsenosti.




Za ostatné obdobie odohral VKM už tri dvojzápasy. Po predchádzajúcich meraniach síl v Žiline nastúpili tímy proti sebe tentoraz v Starej Ľubovni, zápasy sa skončili 1:3 a 0:3. Úvod ale patril domácim, keď si uchmatli prvý set. „Domáci začali dobre, ale my sme sa oklepali a na súpera zatlačili. V našom mužstve by som vyzdvihol kolektívnu hru,“ hodnotil Žilinčan Martin Jančura, hráč s reprezentačnými skúsenosťami.

Podľa trénera hostí, v zápasoch rozhodli hlavne skúsenosti. „Som rád, že sme to zvládli, lebo v Starej Ľubovni to vždy bývalo náročné. Predsa len, náš tím má viacero skúsených tridsiatnikov a oproti domácim mladíkom má odohrané ďaleko viac,“ hodnotil zápasy Zdenek Hauer.



Formu z tréningov nepreniesli do zápasu

V širokom kádri domácich plnom juniorov, kadetov či dokonca žiakov dochádza v súťažných zápasoch k obmenám kádra. Ten sa často dopĺňa aj niektorými skúsenejšími. Medzi ťahúňov patrí aj 23-ročný Filip Bednarčík. Prehra proti Žiline ho, pochopiteľne, mrzela. „Na tréningoch sme ukazovali kvalitnejšiu hru, škoda, že sa nám ju nepodarilo pretaviť aj do zápasov proti Žiline,“ poznamenal hráč, ktorý v dueli predviedol „víťazné šnúry“ pri podaní. „Áno, je to asi moja silnejšia zbraň a asi som sa aj dobre vyspal,“ pousmial sa pri bilancovaní zápasov.

Medzi opory VKM patril najmä v prvom zápase Adam Čoma, ktorý sa na palubovke prezentoval výbušnými výskokmi. „Súper ukázal veľkú kvalitu a my sme na rozdiel od neho robili aj školácke chyby,“ povedal.



Tréner: Náročná doba na fungovanie

Za konfrontáciu so silným súperom bol vďačný aj domáci tréner. Podobné zápasy sú pre jeho zverencov veľkým prínosom. „Hráčov súpera poznám ešte z palubovky, majú dostatok skúseností a ukazujú, že volejbal sa dá hrať, aj keď telo bolí. My sa v takýchto zápasoch učíme a dáva nám to veľa,“ pochvaľoval si Marek Kseňák.

Tréner zároveň pripomenul, že jeho mladí zverenci prechádzajú mimoriadne náročným obdobím. Pre covid nemohli hrať a v istom období ani trénovať. „Už tri sezóny sa poriadne nehralo, pri takýchto podmienkach sa nedá nastaviť tréningový systém, vrátane vytvárania perspektívy s mládežou. Od štátu, ale i od mesta by sa malo dostávať športu viac pomoci. Mládež v meste máme talentovanú, takže je s kým robiť. Ak však dostanete dotáciu od mesta 12-tisíc a za používanie mestskej haly zaplatí klub 16-tisíc eur ročne, je to na zamyslenie,“ poznamenal klubový tréner VKM.


VÝSLEDKY

VKM Stará Ľubovňa - Žilina 1:3

(16, -13, -21, -16) a 0:3 (-13, -22, -21)


foto: ĽMS

Článok bol publikovaný v Ľubovnianskych novinách č. 5 (9. február 2022)

bottom of page