top of page
  • Peter Rindoš

Obhliadnutie sa za športovými udalosťami v roku 2021 (I.časť)

Updated: Jan 21, 2022

Aj uplynulý rok bol pre pandémiu na dianie v oblasti športu chudobnejší ako obvykle. Veľká časť súťažných aktivít bola v regióne Starej Ľubovne obmedzená. V nasledujúcich riadkoch sa obhliadneme za udalosťami z prvých mesiacov roka 2021.

Trendom minulej zimy boli trate pre bežkárov.

Pre covid-19 sa minuloročný január niesol v aktivitách množstva rekreačných športovcov. Tí čoraz intenzívnejšie vyhľadávali pohyb na vzduchu, výrazná tendencia bola zaznamenaná v príprave množstva bežeckých stôp pre lyžiarov. „Mám pocit, že pri športe v prírode teraz stretávam viac ľudí,“ hovoril vtedy Michal Alexik, jeden z tých, ktorí trate pripravovali.

Športovým klubom v Starej Ľubovne mesto schválilo dotácie na ich činnosť. Pre celkovo 14 subjektov bolo prerozdelených celkovo 91-tisíc eur.


Mladí lyžiari trénovali v Poľsku

Veľkú posezónnu reportáž sme priniesli o staroľubovnianskom Ski Club Progress. Jeho talentovaní lyžiari sa len rok predtým stali v kategórii predžiakov najlepší na Slovensku. Ich obrovskou motiváciou bola naša svetová lyžiarka Petra Vlhová. Nádeje doma trénovať nemohli, a tak navštevovali neďaleké Poľsko.

Deti zo staroľubovnianskeho klubu.

Volejbalový majster Slovenska!

Staroľubovňan Maroš Kasperkevič sa stal v drese Komárna volejbalovým majstrom Slovenska. „Každý športovec, tak ako aj ja, túži po titule a musím povedať, že je to úplne skvelý pocit vyhrať ho. Zároveň je to isté zadosťučinenie, keď na niečom dlhodobo pracujete,“ povedal nám vo vtedajšom rozhovore. K výbornej staroľubovnianskej škole vo volejbale sa pridal aj Tomáš Lampart, ktorý v drese Prešova získal víťazstvo v Slovenskom pohári.


Hokejové meno u nás

Na stránkach Ľubovnianskych novín sme v máji priniesli reportáž s hokejovým trénerom Vladimírom Turanom z Popradu. Známe meno pôsobí v staroľubovnianskom klube Ľubovnianski rytieri. „Pre mňa osobne je to nová inšpirácia. Pracovať v novom klube, to človeka posúva,“ zveril sa nám.

Tréner Turan s deťmi Ľubovnianskych rytierov.

foto: autor, archív

Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 1 (12. január 2022)



bottom of page