top of page
  • Peter Rindoš

Obhliadnutie sa za udalosťami v športe v roku 2021 (II.)

Uplynulý rok bol pre pandémiu na dianie v oblasti športu chudobnejší ako obvykle. Veľká časť súťažných aktivít bola v regióne Starej Ľubovne obmedzená. V nasledujúcich riadkoch sa obhliadneme sa udalosťami medzi mesiacmi máj - august 2021.

Po mesiacoch vynútenej pauzy sa dostali k slovu aj futbalisti. Hráči MFK Stará Ľubovňa bojovali v závere skrátenej sezóny o štvrtoligovú príslušnosť, ktorú si napokon zachovali. K významnej zmene však došlo na poste trénera, z ktorého po vyše štyroch rokoch odišiel Marián Solotruk, naďalej pracujúci pre potreby klubu.


Excelentný Drahovský a úspešná fitneska

Vďaka mimoriadnemu individuálnemu úspechu viackrát zmieňovaný rodák zo Starej Ľubovne Tomáš Drahovský zavŕšil fantastickú sezónu. V najvyššej španielskej súťaži vo futsale sa stal s 29 gólmi kráľom tabuľky strelcov.


Na stránkach Ľubovnianskych novín sme priniesli rozsiahlu reportáž o športovkyni v bikini fitnes Natálii Rybovičovej. Na Majstrovstvách Európy v Španielsku sa pretekárke KŠK Stará Ľubovňa podarilo obsadiť vynikajúce piate miesto medzi juniorkami. Okrem úspechu nám opísala, prečo je cvičenie pre organizmus dôležité.


Zápasnícky majster a symbolická rozlúčka Plavnice

Historický moment zaznamenali dovtedy treťoligoví futbalisti Plavnice. V záverečnom kole súťaže skrátenej sezóny dokázali na vlastnom trávniku poraziť najstarší klub na Slovensku Tatran Prešov 2:1. Dá sa povedať, že išlo zároveň o symbolickú rozlúčku Plavnice s najvyššou regionálnou súťažou. Aj keď zo 16 účastníkov skončila v tabuľke na výbornom deviatom mieste, do súťaže sa pre novú sezónu neprihlásia.


Majstrom Slovenska v zápasení kadetov sa stal Frederik Sovík. Pretekár Zápasníckeho klubu Wrestling Stará Ľubovňa získal zlato v grécko-rímskom štýle, ku ktorému pridal vo voľnom štýle aj bronz. Obe kategórie boli vo váhe do 110 kilogramov.


foto: archív ĽN

Článok bol zverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 2 (19. január 2021)

bottom of page