top of page
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

Obchodný dom Vabec sa zmení na nepoznanie

Updated: Jul 13, 2020


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mnohí obyvatelia Starej Ľubovne zaregistrovali čulý pracovný ruch v centre mesta. Známy Obchodný dom (OD) Vabec postavený v roku 1973, ktorý už roky nebol rozhodne výkladnou skriňou námestia a kritizované boli aj jeho vnútorné prevádzky, sa dočkal veľkej rekonštrukcie. Zmeniť by sa mal ešte v tomto roku na nepoznanie.


Majiteľ objektu, slovenská investičná skupina M-MARKET spustila renováciu, ktorú zakončí otvorením v poradí už deviateho lokálneho Obchodného centra (OC) KOCKA. „Na sklonku roka 2015 sme avizovali, že pripravujeme projektovú dokumentáciu k obchodným centrám v Bánovciach nad Bebravou a v Starej Ľubovni. Dnes môžem s potešením konštatovať, že plány sme naplnili. Obchodné centrum v Bánovciach už slúži zákazníkom a približne do šiestich mesiacov by mala byť ukončená aj revitalizácia centra v Starej Ľubovni,“ uviedol predseda predstavenstva a prezident spoločnosti M-MARKET, a.s., Marián Šufliarsky. Ako dodal, cieľom tejto investície za okolo jedného milióna eur je vytvoriť pre obyvateľov komfortné lokálne nákupné centrum. „Podobne, ako v predošlých ôsmich centrách budú exteriéry a interiéry spĺňať kritériá súčasného dizajnu a architektúry. Projektom v Starej Ľubovni pokračujeme v našej stratégii vybudovať celoslovenskú sieť dvanástich obchodných centier.“ Podľa vizualizácie, ktorú pre Ľubovnianske noviny poskytla spoločnosť, koncept OC KOCKA je pôvodný, slovenský, vrátane dizajn manuálov a bol vytvorený v spolupráci s odborníkmi na maloobchod a komerčné nehnuteľnosti. „Svojou prenajímateľnou plochou 1800 m2 sa OC KOCKA Stará Ľubovňa radí k menším, lokálnym obchodným centrám, ktoré úspešne nahrádzajú morálne i technicky zastarané obchodné domy,“ dodáva spoločnosť. O tom, že OD Vabec bol už naozaj zastaraný, niet pochýb. Už len dodáme, že tento rok by mal byť rokom premien starých „obchoďákov,“ meniť sa už začal Rozvoj a jeho majitelia avizujú ďalšie prestavby a OD Družba by sa tiež mal dočkať vďaka miliónovému mestskému úveru.

OC KOCKA_St.Ľubovňa_vizualizácia_2

Výrazným novým prvkom rekonštruovaného objektu bude fasáda, a to v dizajne typickom pre ostatné už realizované obchodné centrá KOCKA. Rekonštrukcia nákupného centra by mala zabezpečiť využívanie priestorov nájomníkmi aj zákazníkmi vo vyššom štandarde.


Foto (archív ĽN, vizualizácia spol. M-MARKET)


Článok bol publikovaný 16. mája v ĽN č. 19/2017 


bottom of page