top of page
  • Mário Veverka

O čom je nová kniha?

Updated: Jul 3, 2020

Územie nikoho – aj takto by sa dala charakterizovať oblasť, v lone ktorej bol pred 50. rokmi obnovený Staroľubovniansky okres. A pretože k takémuto jubileu sa patrí dať hodnotný darček, myšlienka Petra Sokola a Dalibora Mikulíka – spraviť o ňom prvú ucelenú publikáciu, uzrela napokon svetlo sveta.


„Som hrdý, že niečo také po r. 1989 vzniklo, lebo takýto materiál v okrese chýbal a nepochybne bude pamätnicou pre ďalšie desaťročia,“ uviedol prvý menovaný, ktorý v tejto súvislosti vyzdvihol fakt, že sa dal dokopy úžasný tím zložený aj z mladých ľudí a na knihe spolupracovali mnohé inštitúcie a organizácie. Hodnotné dielo, ktoré vznikalo od januára t.r., sa skladá z dvoch hlavných častí. V tej prvej sa autori snažili zachytiť históriu okresu (aj v rokoch 1918 – 1968) a jednotlivých inštitúcií. Nezabudlo sa však ani na spomienky tých, ktorí sa pričinili o jeho vznik alebo rozvoj.

DSC_0145

Čo obsahuje druhá časť knihy i to, ako vlastne vznikala, sa dozviete v aktuálnom čísle ĽN, ktoré je v predaji do 12. novembra


Vzhľadom k tomu, že publikovanie celých článkov negatívne ovplyvňuje predajnosť Ľubovnianskych novín, od septembra 2018 uverejňujeme na www.lms.sk, okrem plných článkov z predchádzajúceho čísla aj skrátené materiály, upútavky a fotogalérie z reportážnych výjazdov.   Čerstvé informácie nájdete vždy v aktuálnom čísle ĽN. Nezabudnite si ho preto kúpiť, stojí iba 35 centov. Podporíte tak predajnosť, ktorá je v týchto neľahkých časoch priam rozhodujúca.


bottom of page