top of page
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

Núdzový stav pribrzdil rekonštrukciu nemocnice


Aj napriek súčasnej núdzovej situácii a rôznym obmedzeniam sa rekonštrukčné práce v Ľubovnianskej nemocnici nezastavili. Isté ale je, že termín ukončenia veľkej rekonštrukcie za okolo 8 miliónov €, kde sa pôvodne rátalo s augustom tohto roku, nebude reálny.


Do úvahy pripadajú zrejme až posledné mesiace roka, aj to v prípade, ak nenastanú nepredvídané okolnosti v súčasnej epidemiologickej situácií. Plány s výstavbou 5-podlažného parkovacie domu za okolo 2 mil. eur. však ostávajú podľa riaditeľa Petra Bizovského naďalej reálne.


„Situáciu nám komplikuje núdzový stav, nemocnica je uzavretá, napriek tomu práce bežia ďalej, hlavne zvonku. Ale sú tu isté komplikácie, v júni sme napríklad počítali so skúšobnou prevádzkou chirurgických operačných sál, predtým však potrebujeme pracovníkov, ktorí majú prepojiť mediciálne plyny, a keďže sú z Česka, nepodarilo sa to, pretože kvôli tak malej zákazke nie sú ochotní ísť potom do 2-týždňovej karantény,“ priblížil riaditeľ nemocnice.


Nateraz musí nemocnica čakať, ako sa situácia vyvinie, je reálny predpoklad, že v najbližších dňoch by sa mal vyriešiť aj tento problém. Nateraz nič nepribrzdilo plány s výstavbou parkovacieho domu pri nemocnici. Nemocnica má vyčlenených aj pre tento rok 50 tisíc eur na projektovú dokumentáciu, momentálne bežia všetky administratívne úkony. „Rátame, že v septembri získame stavebné povolenie a do konca roka by sme chceli mať ukončenú súťaž na túto investíciu,“ priblížil plány s parkovacím domom, kde by malo vzniknúť okolo 150 miest, riaditeľ nemocnice, ktorá si na tento účel chce zobrať miliónový úver.


Ak by teda nenastalo nič nepredvídané s výstavbou parkovacieho domu by sa malo začať v budúcom roku.


Článok bol publikovaný v Ľubovnianskych novinách č. 19 (19. máj 2020) 

bottom of page