top of page
  • Mário Veverka

Novým konateľom Ekosu bude Valent Jaržembovský

Updated: Jul 24, 2020


Juraja Špesa vystrieda na riaditeľskej stoličke v EKOS-e Valent Jaržembovský. Po neúspešnom konkurze sa totiž prvý muž mesta rozhodol využiť svoju možnosť, ktorú mu umožňuje zákon o ochrane verejného záujmu – a to menovať konateľa bez výberového konania na obdobie maximálne šesť mesiacov.


Bývalého primátora oslovil Ľuboš Tomko nielen kvôli jeho vzťahu k zeleni, ale aj pre dlhoročné skúsenosti, ktoré s firmou má. „Nevnímam to ako medziobdobie, v ktorom sa bude čakať na príchod nového konateľa. Očakávam od neho a od kontaktov, ktoré má, že sa podarí dotiahnuť skládku. No hlavne, potrebujem človeka, ktorý bude robiť prácu s plným nasadením, dá tomu srdce a posunie túto spoločnosť ďalej,“ uviedol počas MsZ Ľuboš Tomko.

Na zasadnutí MsZ vo štvrtok 16. júna. V. Jaržembovský (tretí sprava): „Keby som nebol pri zrode tejto firmy, pri jej vzostupe, úspechoch a  keby som neveril myšlienke, že je životaschopná, asi by som to nevzal.“


Keďže V. Jaržembovský v súčasnosti zastáva poslanecký post, problémom sa mohol zdať konflikt záujmov. Ako však vysvetlil primátor, hoci to niektoré mestá a obec nevyužívajú, zákon možnosť, aby bol poslanec zároveň aj štatutárnym orgánom obchodnej spoločnosti, umožňuje. „Taxatívne zakazuje, aby bol konateľom a riaditeľom v príspevkovej a rozpočtovej organizácii, čo v tomto prípade nie je,“ dodal Ľ. Tomko, podľa ktorého tak jedinou zmenou bude odvolanie V. Jaržembovského z funkcie člena dozornej rady. Nový konateľ prevezme žezlo EKOS-u v piatok 1. júla.


bottom of page