top of page
  • Peter Rindoš

VIDEO Nový parkovací dom v nemocnici: Bude aj platba kartou

Updated: Sep 9, 2022

Po nedávnom spustení prevádzky parkovacieho domu v Ľubovnianskej nemocnici viacerí reagovali prvými postrehmi. Niektorým prekážalo, že poplatky nemožno uhrádzať kartou, iba mincami. Aj s touto službou však v nemocnici rátajú.


Parkovací dom aj s rekonštrukciou okolia, ktorého prevádzku spustili 19. augusta, vyšiel nemocnicu na takmer 1,8 milióna eur. Celkovo tu pribudlo asi dvesto parkovacích miest. „Je možné, že sa tu objaví nejaké oškreté auto, nezdvihne sa rampa, ale všetci sa učíme a išli sme do toho, aby sa situácia zlepšila,“ povedal počas symbolického otvorenia Peter Bizovský, riaditeľ Ľubovnianskej nemocnice. Ako ďalej v rozhovoroch poznamenal, „nejakú dobu potrvá, kým vychytajú všetky muchy.“


Banky využívanie karty spoplatňujú

Už krátko po otvorení prevádzky sa o prvé dojmy podelili viacerí ľudia na sociálnych sieťach. Niektoré zo súvisiacich reakcií nám boli zaslané aj do redakcie. „Neviete, prečo sa na novom parkovisku nedá platiť kartou, iba mincami? Dnes by to už mala byť samozrejmosť, človek nemusí mať pri sebe drobné,“ uvádzalo sa v jednej z nich.

Ako nám vedenie nemocnice uviedlo, v parkovacom dome už bola pripravená predpríprava pre úhradu poplatkov platobnými kartami. Tú však neinštalovali. „Nakoľko je vhodné zistiť mieru využívania parkovacieho domu a následne zvoliť vhodný program pre využívanie uvedených bankových služieb. Uvedená služba je bankami spoplatňovaná na strane poskytovateľa služby, t.z. Ľubovnianskej nemocnice. Za každú transakciu sa musí platiť, preto je nutné z ekonomických dôvodov zvoliť čo najvhodnejšiu alternatívu a keďže vnímame záujem o uvedenú službu zo strany klientov parkovacieho domu, budeme uvedenú možnosť platby prehodnocovať v čo najkratšej dobe,“ reagoval v stanovisku Jaroslav Marinčin, ekonomický námestník zariadenia.


Peter Rindoš, foto: ĽMS

Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 32 (31. august 2022)


bottom of page