top of page
  • Writer's pictureRedakcia ĽN

Nevídaný úspech volejbalistov! Mládežníci medzi slovenskou elitou

Updated: Jun 25, 2020


1-hlavná

Historický zápis v novodobej ére! Mládežnícky volejbal v Starej Ľubovni aktuálne zaznamenáva veľký úspech. Všetky jeho chlapčenské družstvá s predstihom postúpili na záverečný turnaj Majstrovstiev Slovenska. Podobnú bilanciu by iste mohli závidieť aj v iných renomovaných kluboch.


Stará Ľubovňa už tradične potvrdzuje príslušnosť k slovenskej špičke medzi volejbalovými talentmi. Za všetkým je tvrdá práca v klube. „Táto sezóna je pre nás naozaj výnimočná. V klube výborne funguje systém, v každej kategórii máme kvalitných trénerov, vymieňame si medzi sebou informácie, a tak ďalej. Výsledkom úspechov je aj veľký objem tréningových hodín, ktoré chlapci pravidelne absolvujú,“ povedal Marek Kseňák, hlavný tréner VKM Stará Ľubovňa, ktorý upriamil pozornosť aj na trénerských kolegov Jána Senka, Pavla Vitkovského, Sama Bilého, Rasťa Troščáka i manažéra Romana Šipoša ml. a prezidenta klubu Pavla Guregu.


Prekvapili najmä juniori


Na záverečný šampionát postupujú len tie najlepšie výbery. Na východe republiky je konkurencia tradične veľká. Kluby tu intenzívne pracujú s mládežou, o to je aktuálne zistenie potešujúce. „Vo všetkých kategóriách hrávame iba tretí rok. Mladší žiaci hrávajú trojkový, štvorkový a šestkový volejbal. Ďalej máme úspešných starších žiakov, kadetov a juniorov. Všetci hrávajú dlhodobé súťaže, iba juniori majú dve kvalifikačné kolá. Zatiaľ odohrali jedno, no zdolali sme na ňom všetkých súperov za tri body. Je to aj tým, že hrávajú zväčša pokope prvú ligu. Druhý turnaj bude u nás a je už len malá pravdepodobnosť, aby sme to nedotiahli do konca,“ poznamenal M. Kseňák.


Získajú tituly?


Záverečné turnaje najlepších slovenských mládežníkov sa odohrajú v máji. S čím budú v klube spokojní po nich? „Najmä v mladších kategóriách hrávajú o medaily tímy z východu, takže budeme radi, keď sa nám podarí získať zo šiestich kategórií štyri medaily. A keďže máme ambicióznych trénerov, bolo by výborné, ak sa nám podarí získať dva tituly,“ zakončil M. Kseňák.

Zaujímavosťou je, že volejbalová federácia, ktorá rozhodla o finálových turnajoch, zatiaľ pridelila dva aj Starej Ľubovni.

Starsi Ziaci 1
spolocne sustredenie
Kadeti ŠRC
DSC01957
JUNIORII
DSC01955
Mlziaci

Peter Rindoš, foto: archív vkm sl


Článok bol publikovaný v Ľubovnianskych novinách č. 9/2020 (10. marca 2020)


bottom of page