top of page
  • Writer's pictureRedakcia ĽN

Naši poslanci zložili sľub, máme aj štátnu tajomníčku

Updated: Jun 25, 2020

Poslanci Národnej rady zložili sľub. Medzi nimi je aj novozvolená trojica z nášho regiónu. Stará Ľubovňa má taktiež zastúpenie v exekutíve na ministerstve práce.


Uplynulý piatok sa konala ustanovujúca schôdza novozvoleného parlamentu. V 150 člennom pléne vzniklo šesť poslaneckých klubov, najväčší je OĽANO s 53 členmi. Jeho predsedom sa stal Michal Šipoš, ktorý je zároveň mestským poslancom v Starej Ľubovni. Súčasťou rovnakého klubu je aj Zita Pleštinská, starostka z Chmeľnice. Sľub do parlamentu má za sebou aj ďalší Staroľubovňan Marián Saloň z bývalej vládnej strany Smer.


Mimo parlament a teda do diania v exekutíve výrazne prehovorí aj Soňa Gaborčáková, v minulom volebnom období poslankyňa z kandidátky OĽANO, naposledy vedená na zozname KDH. Jej miesto bude na ministerstve práce, sociálnych vecí a rodiny v pozícii štátnej tajomníčky. Gaborčáková hovorí, že ide slúžiť ľuďom, chce najmä tým, ktorí pomoc potrebujú. „Čakajú nás ťažké časy. Boj s koronavírusom, recesia a málo peňazí na sociálne reformy, ktoré potrebujeme ako soľ,“ uviedla krátko po vymenovaní.

zita
saloň

sipos

Peter Rindoš, foto: archív


Článok bol publikovaný v Ľubovnianskych novinách č. 11/2020 (24. marec 2020) 


bottom of page