top of page
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

Na veľký, zrejme úmyselný požiar, zareagovalo aj mesto

Updated: Jul 2, 2020


ANO_7530

Ničivý oheň, ktorý zasiahol 11. februára plničku minerálnych vôd spoločnosti LIMO ŠPES a ktorý smeruje k podpaľačstvu, nenechal chladnou ani miestnu samosprávu.

20190211_083150

Oheň, ktorý zničil prístrešok, sklad a časť strechy výrobnej linky v Ľubovnianskych kúpeľoch, vrátane rôznych vecí, ktoré sa v týchto priestoroch nachádzali, má na svedomí zrejme podpaľač. „Na mieste boli prítomní aj experti a tiež psovod s vycvičeným psom, ktorý aj označil miesto, kde bola použitá horľavá látka,“ uviedol Daniel Džobanik z KR  PZ a dodal, že už sa začalo trestné stíhanie pre zločin Všeobecné ohrozenie. Aj majitelia firmy sú zhrození. „Nemyslíme si, žeby požiar vznikol neúmyselne. Nedávalo by to zmysel, keďže v priestoroch, kde vznikol, sa nemanipulovalo ani s ohňom, elektrickou energiou, ani ničím podobným,“ vyjadril sa za spol. Tomáš Špes a verí, že sa všetko vyšetrí.


Kedy sa obnoví výroba a ako sa to dotkne firmy i to, ako sa k tejto udalosti postavilo mesto, resp. poslanci sa dočítate v aktuálnom vydaní ĽN č. 7, ktoré bude v predaji do 25. februára.


Foto: archív KR PZ Prešov, Anna Opinová 


–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––


Vzhľadom k tomu, že publikovanie celých článkov negatívne ovplyvňuje predajnosť Ľubovnianskych novín, od septembra 2018 uverejňujeme na www.lms.sk, okrem plných článkov z predchádzajúceho čísla aj skrátené materiály, upútavky a fotogalérie z reportážnych výjazdov. Čerstvé informácie nájdete vždy v aktuálnom čísle ĽN.


bottom of page