top of page
  • Peter Rindoš

Na skúseného favorita sa naladili výhrami

Volejbalisti VKM Stará Ľubovňa zvíťazili v prvej lige nad tímom Revúcej v obidvoch zápasoch. Mladá zostava sa tak dobre naladila pred nasledujúcimi súbojmi proti Humennému.

Ešte pred sezónou sa chcel klub z Revúcej biť o vedúce postavenie v tabuľke prvej ligy Východ. Postupne však začal zaostávať za očakávaniami a v súťaži sa ukazuje dokonca výrazne slabší, ako omladina Starej Ľubovne. Tá si poradila s Revúčanmi dvoma trojbodovými víťazstvami. „Víťazstvá našich mládežníkov proti seniorom z Revúcej potešia, ale oveľa viac teší, že prenášame veci z tréningov do zápasov. Chlapci potrebujú uveriť, že poctivý tréning je cesta,“ poznamenal po výhrach tréner Marek Kseňák, ktorého káder tentoraz tvorili juniori, kadeti a iba dvaja starší hráči z radov vysokoškolákov.


Najnovšie proti Humennému

V ostatných týždňoch využívajú Staroľubovňania v súťaži iba výlučne domáce prostredie. Dôvodom je, že predchádzajúce stretnutia hrávali pre status takzvaného čierneho pandemického okresu na palubovkách súperov, v tabuľke sú tretí. „Tabuľka nie je pre nás prioritou, ale s tretím miestom sme spokojní. Hlavne sa ešte tešíme na domáce zápasy proti mládežníckemu Popradu a najbližšie proti Humennému s bohatými extraligovými skúsenosťami,“ dodal M. Kseňák.


VÝSLEDOK:

VKM Stará Ľubovňa - MVK Revúca 3:0

(18, 17, 23) a 3:1 (24, 23, -25, 18)


Tabuľka:

1. Humenné 14 38

2. Žilina 18 38

3. Stará Ľubovňa 16 23

4. Svidník B 16 15

5. Poprad 10 10

6. Revúca 14 8


Foto: vkm sl

Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 6 (16. február 2022)

bottom of page