top of page
  • Writer's pictureRedakcia ĽN

Na parkovaní zarobilo mesto desaťtisíce eur

Za spoplatnené parkovanie v Starej Ľubovni sú známe príjmy za prvý polrok 2022. Tie dosiahli sumu cez 49-tisíc eur, podľa samosprávy dopomáhajú k budovaniu i obnove ďalších parkovísk v meste.


Ako sme prednedávnom uviedli, do parkovacieho systému mesta bolo prinavrátených 22 miest spred Ľubovnianskej nemocnice, ktorá už má v prevádzke vlastný parkovací dom. Výstavbou nových parkovacích miest, teda rozšírením, sa samospráva zaoberá aj naďalej. „V blízkom období pripravujeme súťaž na doplnenie miest v regulovanej zóne, ale kvôli vysokej cene projektovej dokumentácie sme sa rozhodli súťaž zopakovať,“ dodal Aleš Solár, prednosta mestského úradu.

Najvyššiu položku z celkových, vyše 49-tisíc príjmov tvorili užívatelia, ktorí si platili parkovné pomocou mobilnej apilkácie. Najvýznamnejšie príjmy do mestskej kasy prúdili aj od predplatiteľov ročných kariet. Naopak, najnižšou položkou z pohľadu príjmov boli rezidentské karty.

Ako uviedla samospráva, cieľom zostáva zvýšenie nielen počtu parkovacích miest, ale i bezpečnosti cestnej premávky, preto pristupuje aj k rekonštrukcii už zabehnutých parkovacích jednotiek. Tá sa naposledy uskutočnila na parkovisku pred mestským úradom i bočných uličkách na Nám. gen. Štefánika.

Príjmy za parkovné v 1. polroku 
29 114 eur - mobilná aplikácia 
  3950 eur - ročné predplatné
  6958 eur -  sms platby 
  1780 eur - držitelia preukazu ŤZP 
  7223 eur - lístky 
   220 eur - rezidenti 
   
49 245 eur - celkovo

bla, rin, foto: ĽMS

Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 35 (21. september 2022)

bottom of page