top of page
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

Má aj nedostatky, no láme čísla návštevnosti. Na novú plaváreň si našli cestu aj Poliaci

Mestská plaváreň v Starej Ľubovni sa vlani dočkala veľkej investície vo výške 4,2 mil. eur. A ukázalo sa, že jej obnova po 35 rokoch sa oplatila. Už za prvých päť mesiacov od jej spustenia ju navštevuje 2,5-krát viac ľudí, ako tomu bolo v minulosti. A cestu do Starej Ľubovni si vďaka plavárni našli aj Poliaci.


Investíciám v plavárni však zďaleka nie je koniec, okrem dobudovania plážového ihriska či zriadenia bufetu, je najväčšou potrebou rozšírenia fotovoltaiky na celú strechu plavárne.


PLAVÁREŇ OBJAVILI AJ POLIACI

„Po piatich mesiacoch fungovania môžem z pohľadu správcu povedať, že ľudia sú celkovo spokojní, aj keď stále je čo doplniť, opraviť alebo zmeniť. Zaznamenávame čoraz vyššiu návštevnosť mimo mesta Stará Ľubovňa a čo nás najviac teší, začínajú chodiť aj naši susedia Poliaci,” zhodnotil Tomáš Harčarík, manažér a vedúci plavárne, ktorý chce, aby čo najviac ľudí malo dosah na aktuálne informácie, preto založili aj sociálne siete. Aktuálne spúšťajú web stránku www.plavarensl.sl, kde budú informovať verejnosť aj o aktuálnej návštevnosti na plavárni, stratách a nálezoch, obsadenosti dráh aj o kalendári podujatí či o plaveckých školách.


ŠMYKĽAVÚ PODLAHU RIEŠIA SO ZHOTOVITEĽOM

„Reakcie návštevníkov sú pozitívne, samozrejme, nájdu sa aj takí, čo im niečo chýba alebo upozornia na isté nedostatky. Snažíme sa veci postupne meniť, dopĺňať po technickej stránke, ale aj službami, tak aby bol čo najlepší komfort pre našich návštevníkov,” podotkol vedúci plavárne. Ako doplnil, najviac sa ľudia sťažujú na šmykľavú podlahu vo wellness zóne. „Ohľadom tohto problému konzultujeme so zhotoviteľom stavby a hľadáme možné alternatívy riešenia problému,” povedal správca plavárne Tomáš Harčarík.


BUFET V PREVÁDZKE SOCIÁLNEHO PODNIKU

Aj sami zamestnanci počas necelého polroka vypozorovali, že je toho viac, čo treba doplniť a vybudovať. „Chýba nám bufet, ktorý práve teraz zabezpečujeme a zariaďujeme. Bude ho prevádzkovať VPS sociálny podnik, čo je pre plaváreň najlepšia voľba. Chceme zlepšiť komfort pre wellness zónu, dorobiť nedostatky, zintímniť miestnosti, dopracovať hifi hudbu, energeticky znížiť náklady,” zhrnul T. Harčarík.

S príchodom leta čaká ešte veľa práce na plážovom ihrisku pri plavárni. V pláne je vybavovať ihrisko sieťami, posedením... „Osvedčila sa nám UV lampa, ktorú máme pri vírivkách. Zabezpečuje nám čistejšiu vodu a šetrí náklady spojené s veľkým odberom chlóru. Preto uvažujeme, že dokúpime UV lampu pre detský bazén,” pripomenul ďalšie požiadavky vedúci plavárne.

Tou najväčšou investíciou do budúcnosti je rozšírenie fotovoltiky na celú strechu plavárne.

foto: Martin Mrug/ĽMS

(Pozn.: Materiál bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 8, 28. februára 2024)

Voda v detskom bazéne
Správcu plavárne sme oslovili aj s podnetom od našej čitateľky, ktorej prekáža, že voda v detskom bazéne je studená, 28 stupňov je podľa nej málo pre malé deti.
Tomáš Harčarík: „Nikdy nebolo 28 stupňov v detskom bazéne, a keď áno, bazén nebol prístupný verejnosti.  Z hygienických smerníc je to neplavecký bazén, teda môže mať maximálne 30 stupňov a nie je určený pre batoľatá a ročné deti. Túto zmenu smerníc na detský bazén nemôžeme zmeniť, keďže bazén nespĺňa technické požiadavky pre RÚVZ.” 



bottom of page