top of page
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

Most cez Poprad sa renovuje

Updated: Jul 23, 2020


Uplynulý týždeň sa začalo s výmenou starých dosiek na visutom moste cez rieku Poprad. Nové pozinkované rošty na ňom  budú Mesto stáť 18 800 eur.


„V poslednom období sme na starej lávke každý týždeň vymieňali zlomené dosky. Najväčšie riziko hrozilo, keď sa to stalo v piatok, prípadne v sobotu, nakoľko nemáme stálu službu. Ak bola nahlásená zlomená doska, pracovníci ju vo svojom voľnom čase vymenili,“ podotkol k najpálčivejšiemu problému, ktorý dlhé roky trápil most, riaditeľ VPS-ky Ľubomír Krett. Tomu by už mal byť koniec, aj keď sa ozývajú hlasy, že nové rošty nie sú vhodné pre podpätky či prechod psov. Ako vysvetlil riaditeľ VPS, aj na lávke na Mýtnej ulice zvolili túto alternatívu a ukázalo sa to ako dobrá voľba. „Táto lávka je bezúdržbová a funguje okolo 15 rokov, za toto obdobie sme nemali žiadnu sťažnosť,“ podotkol Ľ. Krett.

most 1

Stará drevená podlaha z mosta sa dáva dole postupne, po častiach. Tiež sa obrusujú kovové časti konštrukcie a firma prevádza aj ich náter. Počas prác si teda treba nájsť inú trasu.


S aktuálnou rekonštrukciou lávky cez Poprad by tak už väčšie opravy mostné prepojenia v správe mesta nemali vyžadovať. Nedávno bol prevedený ochranný náter na dvoch lávkach cez potok Jakubianka.

Momentálne musia tak mať prechádzajúci cez renovovaný most strpenie. Spoločnosť IVS, ktorá realizuje opravu, bude pracovať vždy v pracovných dňoch od 7.00 do 15.00 h a vtedy bude logicky prechod uzavretý. Mimo tohto času sa dá bezpečne prejsť na druhú stranu.


bottom of page