top of page
  • Peter Rindoš

VIDEO Ministerka i štátna tajomníčka: V novej vláde má zastúpenie aj Stará Ľubovňa

V dočasnej vláde vedenej Ľudovítom Ódorom je aj Soňa Gaborčáková zo Starej Ľubovne. ďalšia rodáčka bude zastávať pozíciu štátnej tajomníčky. Zmeny sa premietnu aj v zložení Mestského zastupiteľstva v Starej Ľubovni.

Staroľubovnianka prebrala dekrét z rúk prezidentky ako členka dočasnej vlády. V rovnakom rezorte pôsobila doteraz. „Kolegovia ma poznajú z trojročného pôsobenia na pozícii štátnej tajomníčky. Svoje viac ako 20-ročné skúsenosti považujem za dôležitú výhodu pri riadení rezortu. Stala som sa ministerkou a iba ďalej pokračujem v službe občanom. Najväčšiu výzvu vidím v tom, ak poslanci parlamentu stratiaaj posledné zábrany v boji vyhrať voľby. S kompetenciou

schvaľovania zmien a zákonov rozhodnú o populistických zmenách, ktoré v praxi ľuďom nepomôžu a krajinu budú stáť nemalé peniaze. A tak moje milované Slovensko a ľudia v ňom nebudú mať financie na sociálne veci, ktoré potrebujeme výrazne viac zafinancovať.

Prosím o modlitby od veriacich ľudí a vy, neveriaci, držte mi palce,“ odkázala verejnosti

na sociálnej sieti. Soňa Gaborčáková sa narodila v roku 1977, na čele ministerstva je prvou osobou od roku 1989 so vzdelaním a praxou v sociálnej oblasti. Vyštudovala odbor sociálna

práca, sociálna pedagogika a vychovávateľstvo na Univerzite Mateja Bela v Banskej

Bystrici. V roku 2015 získala titul PhDr. na Katolíckej univerzite v Ružomberku v odbore sociálna práca. V roku 1999 vybudovala kompletný systém starostlivosti pre najzraniteľnejších - Dom svätej Anny v Starej Ľubovni, s klientmi i zamestnancami je v neustálom kontakte. Od roku 2014 je poslankyňou Mestského zastupiteľstva v Starej Ľubovni.

rin, foto: archív

bottom of page