top of page
  • Writer's pictureRedakcia ĽN

Mimoriadne úspechy lyžiarov!

Updated: Jun 24, 2020



20200308_143219

Liliana a Marko sú v reprezentácii! Pre lyžiarsky klub zo Starej Ľubovne, ktorého obaja nádejní lyžiari sú členmi, ide o ďalší skvelý úspech. Zvýrazňuje ho zároveň fakt, že Ski Club Progress sa stal v uplynulej sezóne aj najlepším v kategórii predžiakov na Slovensku!


Hoci pre koronavírus bolo prerušené akékoľvek dianie v športe, pre zjazdové lyžovanie v Starej Ľubovni je sumár potvrdených výsledkov unikátny.


Najúspešnejší na Slovensku


Zo štyroch kategórií v rámci Slovenského pohára predžiakov získali reprezentanti staroľubovnianskeho ski klubu až tri celkové prvenstvá, dvakrát skončili na striebornom stupienku a pripísali si aj jedno šieste miesto. „Nepamätám si, či sa toto podarilo nejakému klubu na Slovensku. Vďaka týmto výsledkom sme sa stali najúspešnejším lyžiarskym klubom v uplynulej sezóne,“ hodnotil Roman Petriľak, hlavný tréner Ski Club Progress a pokračoval, „keby mi to niekto niekedy povedal, čo dokážeme v mládežníckom lyžovaní, zdalo by sa mi to priam nemožné.“


Počasie bolo nepríjemné


Cesta za celkovými výsledkami zahŕňala niekoľko súťažných pretekov. Finále sa napokon konalo na Kubínskej holi pred vyše mesiacom. „Tri dni pred pretekmi sme tam boli trénovať, no počasie nám veľmi neprialo. Strašne fúkal vietor, bola hmla a zároveň aj strašná zima. Počas pretekov sa počasie umúdrilo, no aj napriek tomu trať bola náročná, keďže v jej prvej časti na strmom svahu sa pri bránach robili dosť nepríjemné diery a pod bránami sa kopil cukrový sneh, ktorý zapríčiňoval viaceré pády,“ vrátil sa k vrcholu sezóny R. Petriľak.


Reprezentanti ostávajú v Starej Ľubovni


Potešujúcou správou pre šport v Starej Ľubovni je fakt, že dvojica nádejných zjazdárov bude v budúcej sezóne v reprezentácii. Lilianka Rybovičová  a Marko Regrut sa do nej dostali práve vďaka celkovému víťazstvu v Slovenskom pohári v kategórii starších predžiakov. „Priznám sa, že mojím aktuálnym cieľom a snom, bolo vychovať športovca, ktorý by sa dostal do reprezentácie. Splnilo sa to hneď dvakrát, a že to bude takto skoro, ma veľmi potešilo a milo prekvapilo. Obaja ostávajú trénovať stále u mňa v klube. Verím, že ich výsledky budú inšpiráciou a motiváciou pre ich klubových kolegov, ktorí majú šancu nadviazať na ich výsledky,“ podotkol tréner R. Petriľak.


VÝSLEDKY LYŽIAROV Víťazi sezóny 2019/2020 Lujza Levárska: (mladšie predžiačky) Liliana Rybovičová: (staršie predžiačky) Marko Regrut: (starší predžiaci)


Umiestnenia ďalších: Andrej Hlinka: celkové 2. miesto (starší predžiaci) Boris Budzak: celkové 2. miesto (mladší predžiaci) Nikolas Gurega: celkové 6. miesto (starší predžiaci) Emka Hlinková: celkové 11. miesto (mladšie predžiačky) Lucas Sumilas: celkové 13. miesto (starší predžiaci) Rebeka Špesová: celkové 18. miesto (mladšie predžiačky) Emilly Hnašová: celkové 27. miesto (staršie predžiačky)

20200308_150029
20200308_144750

Peter Rindoš, foto: ski club progress


Článok bol publikovaný v Ľubovnianskych novinách č. 14 (15. apríl 2020)


bottom of page