top of page
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

Mesto šmykľavú dlažbu v podchode reklamovalo

Updated: Jul 3, 2020


DSC_0023

Najznámejší podchod v Starej Ľubovni sa dočkal komplexnej rekonštrukcie, ktorá bude pokračovať s príchodom teplého počasia. Už teraz sa však ukázalo, že efektná dlažba, ktorá je už v jednej časti položená, má chybičku krásy – je veľmi šmykľavá. 


„Je to tak, šmýka sa dosť nepríjemne, zvlášť v tomto období, keď je veľa snehu, ktorý sa nanosí na topánkach,“ priznal prednosta MsÚ v Starej Ľubovni Aleš Solár. A keďže je predpoklad, že otvorený podchod z Nám. sv. Mikuláša, navyše veľmi frekventovaný, by mohol so šmykľavými dlaždicami narobiť problémy aj v prípade daždivého počasia, radnica objednala umelý koberec, resp. rohož s dĺžkou 24 metrov a šírkou 1,33 m, ktorý by mal byť do podchodu položený tento týždeň. „Určite nejde o najvhodnejšie riešenie, zvlášť z estetického hľadiska, ale v tejto chvíli je to najschodnejšie a hlavne dočasné riešenie, aby sme zabránili pádom alebo úrazom,“ vysvetlil prednosta MsÚ. Súčasne radnica reklamovala túto dlažbu. „Na naše pomery nevyzerá byť najvhodnejšia do prostredia, kde je predpoklad vplyvu vonkajších poveternostných podmienok,“ dodal A. Solár a zároveň priznal, že mesto si musí v budúcnosti viac ustriehnuť tieto detaily, estetika nemôže mať prednosť pred funkčnosťou.

DSC_0027

Ako sa to bude ďalej riešiť, sa dozviete v ĽN 3/2019, ktoré budú v predaji do 28. januára.


–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––


Vzhľadom k tomu, že publikovanie celých článkov negatívne ovplyvňuje predajnosť Ľubovnianskych novín, od septembra 2018 uverejňujeme na www.lms.sk, okrem plných článkov z predchádzajúceho čísla aj skrátené materiály, upútavky a fotogalérie z reportážnych výjazdov. Čerstvé informácie nájdete vždy v aktuálnom čísle ĽN.


bottom of page