top of page
  • Peter Rindoš

VIDEO Malú športovú halu opravujú za 340-tisíc eur. Hotová má byť do jesene

Updated: Jul 12, 2021

Rekonštrukcia malej športovej haly v Starej Ľubovni s odhadovaným nákladom 342-tisíc eur prebieha podľa plánov. Stavbu by mali dokončiť ešte túto jeseň.

Halu v minulosti využívali viacerí športovci, najviac stolní tenisti. „Podlaha sa rozpadá a pri pohybe môže znamenať nebezpečenstvo. V zime tu máme zase veľmi nízke teploty, ktoré hraničia s povolenými normami,“ sťažovali sa viackrát.


V HRE JE EŠTE 100-TISÍC Z ĎALŠIEHO PROJEKTU

Mesto sa pokúšalo hľadať možnosti financovania objektu nielen zo svojho, ale aj z iných zdrojov. Napokon získalo stotisíc eur z Prešovského samosprávneho kraja a v hre ostávajú ešte prípadné, vyše stotisícové prostriedky z Fondu na podporu športu. O stave podanej žiadosti sa zatiaľ nerozhodlo. „Čakáme, či budeme úspešní, výrazne by nám to zjemnilo spolufinancovanie,“ poznamenal prednedávnom primátor Starej Ľubovne Ľuboš Tomko.


OPRAVU ROBÍ SABINOVSKÁ FIRMA

Náklady na celkovú opravu sa podľa víťaznej cenovej ponuky odhadujú na takmer 342-tisíc eur. Zákazku a najmä stavenisko prebrala ešte 12. mája sabinovská firma Eko Svip. Jej pracovníci postupne vynovujú strechu, zrenovujú šatne a zabezpečia aj zateplenie objektu. Ráta sa aj s novou vzduchotechnikou, výmenou okien, elektrorozvodmi a osvetlením. Zrejme najpodstatnejšou súčasťou prestavby bude výmena zničenej palubovky za novú.



VYUŽITEĽNÁ AJ PRE OSTATNÉ ŠPORTY

Malá športová hala by mala po rekonštrukcii slúžiť pre potreby viacerých športov. V projekte je totiž zapracovaný návrh na vyhotovenie čiar aj pre volejbal, florbal, basketbal a bedminton, všetko na tréningovej úrovni. Verejnosť by sa mala do haly vrátiť už na prelome októbra a novembra.


foto: ĽMS

Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 25 (30. jún 2021)


bottom of page