top of page
  • Writer's pictureRedakcia ĽN

Majstrovský titul pre Plavnicu

Updated: Jul 8, 2020

V sobotu vyvrcholila v  športovej hale RWM futsalová liga. Hrali sa zápasy o umiestnenie, šlágrom programu však bolo, samozrejme, finále.


Súboj o bronzovú medailu nemal jednoznačného favorita a priebeh zápasu to aj potvrdil. Aktívnejšie do zápasu vstúpil stále ešte úradujúci majster, už v 2. min. sa gólom Petra Foľvarského ujal vedenia. O štyri minúty Ľubomír Jacko pridal druhý gól a keď v 13. min. Dávid Košč zvyšoval na 0:3, zdalo sa, že o bronze je rozhodnuté. To však zďaleka nebola pravda. Už o 2 minúty totiž Miroslav Krafčík znížil a na konci 1. polčasu Jakub Kinský strelil kontaktný gól. Do druhého dejstva aktívnejšie vstúpil JR Team, výbornú šancu na vyrovnanie mal Nemergut a vzápätí aj Kormaník, ale vyrovnať sa podarilo až v 6. min. Máriovi Strachanovi. V polovici 2. polčasu však Foľvarský svojím druhým gólom v zápase poslal majstra opäť do vedenia. Aj súper mal výborné príležitosti na vyrovnanie, ale bez úspešného zakončenia, a tak sa z bronzu tešil Hojdič Café. „Zápas bol veľmi vyrovnaný. Dnes vyhralo futbalové šťastie a sme radi, že sme získali tretie miesto. Samozrejme, chceli sme obhájiť titul, ale taký je futbal, sme spokojní aj s 3. miestom,“ skonštatoval kapitán víťazného tímu Ján Pekár.


IMPOZANTNÝ VSTUP Na posledný zápas ročníka nastúpili tímy Lamasia a FK Plavnica, aby rozhodli o tom, kto vystúpi na najvyššiu priečku a získa majstrovský pohár. Obidva tímy nastupovali na palubovku športovej haly s odhodlaním zdvihnúť po skončení zápasu nad hlavu víťazný pohár. Zápas bol ozajstným vrcholom nielen sobotňajšieho programu, ale aj celej súťaže. Hralo sa vo vysokom tempe s maximálnym nasadením z obidvoch strán. Diváci videli množstvo pekných akcií, obranných zákrokov, technických parádičiek, ale aj výborných zákrokov brankárov a 13 gólov. Impozantne vstúpili do zápasu Plavničania, už v 2. min. sa ujali vedenia, o štyri minúty už bolo 0:2 a obliehanie súperovej bránky pokračovalo. V 13. min. mal výbornú šancu na zvýšenie skóre Ján Tinath, šancu ale nepremenil. Naopak, z protiútoku Jozef Čoma znížil na 1:2. Výborné predstavenie pokračovalo, Lamasia sa nevzdávala, ale stav sa menil v prospech Plavnice, ktorá zvýšila na 1:3. Pekné útočné akcie sa striedali na oboch stranách, záver prvého polčasu však patril Lamasii, najprv Patrik Dziak znížil na 2:3 a vzápätí Emil Haladej vyrovnal na 3:3. Výborný zápas pokračoval aj po polčase, ktorý sa viac vydaril Lamasii – už v 3. min. Michal Haščák strelil gól a Lamasia prvýkrát v zápase sa ujala vedenia. Mala aj ďalšie výborné príležitosti, ale v bránke Plavničanov čaroval Beňo. Jeho tím opäť otočil duel, keď najskôr Ján Kuľanda vyrovnal na 4:4 a v priebehu niekoľkých minút Plavnica už opäť viedla o dva góly. O jeden z najkrajších sa postaral Patrik Rindoš, ktorý prevzal dlhú Beňovu prihrávku na polovici súpera, obišiel protihráča a nedal Zolnerčíkovi šancu. Záver 2. polčasu opäť ovládla Lamasia, najprv nastrelila dve žrde a tretiu šancu už Peter Imrich premenil v kontaktný gól. Minútu pred koncom bolo vyrovnané, postaral sa o to Adam Stracenský a zápas sa predlžoval. Hneď v 1. minúte nadstaveného času strelil Kristián Tinath vedúci gól Plavnice, ktorý bol víťazný a zabezpečil im zisk majstrovskej trofeje. Na palubovke prepukli emócie, Plavničania sa tešili zo zisku majstrovského titulu, nasledovala ďakovačka priaznivcom, ktorí prišli podporiť svoj tím.


ROZHODLO I ŠŤASTIE Smútok mali na tvárach hráči Lamasie, nedokázali ani druhú finálovú účasť pretaviť do víťazstva. „Ten zápas bol strašne vyrovnaný, oba tímy mali kopec šancí, nakoniec Plavnica bola šťastnejšia, keď sa jej podarilo dať v predĺžení gól. Nám sa už vyrovnať nepodarilo, čo je veľká škoda. Chceli sme titul, ale nevyšlo to. Dvakrát sme sa dotiahli na súpera, ale nakoniec sme prehrali. Bol to zápas o šťastí,“ poznamenal Emil Haladej. Plavničania neskrývali radosť, odvážajú si domov víťaznú trofej. „Samozrejme, chceli sme vyhrať celú ligu, neviem, čo dnes bolo rozhodujúce, možno trošku šťastia. Chlapci sa na nás doťahovali celý čas, druhý polčas sme to už nezvládali tak ako prvý. V predĺžení padol jeden gól a ten rozhodol. Fanúšikovia od nás očakávali víťazstvo, čakali sme, že Lamasia bude najkvalitnejší súper. Sme šťastní, že sme ich porazili a teší nás, že diváci videli fantastický futbal,“ vyznal sa kapitán majstrovského tímu Maroš Beňo. Spokojní boli aj organizátori, ktorým sa opäť vydaril ďalší ročník ligy. „Znova sa nám podarilo dať dokopy partiu ľudí, ktorí to chceli organizovať. Hnacím motorom boli diváci, ktorí nás minulého roku presvedčili, aby sme to organizovali ďalej. Chceli sme pokračovať v novinkách a chceme pokračovať aj na budúci rok. A práve tento rok bola tá najväčšia, zápas All Star Game. Je na tom určite čo vylepšovať, bola to premiéra, ale diváci si určite prišli na svoje a malo to svoju kvalitu. Boli tu najlepší hráči tejto ligy, boli tu reprezentanti. Škoda, že pre reprezentačné a oddielové povinnosti sa nemohli zúčastniť záveru ligy. Zápasy play-off, o 3. miesto aj finále mali svoje grády, videli sme veľa gólov, zápasy boli dramatické až do konca a verím, že všetci si tu prišli na svoje. Plavničania boli v minulých ročníkoch rozptýlení v rôznych kluboch, teraz hrali spolu, sú to chlapci, ktorí hrajú 3. ligu, od začiatku išli za svojím cieľom vyhrať ligu a cieľ naplnili. Lamasia opäť prehrala, snáď do tretice sa im to podarí,“ zhodnotil práve sa skončiaci ročník Patrik Boďo. Individuálne ocenenia si z rúk organizátorov prebrali Patrik Rindoš (Plavnica, najlepší strelec), Juraj Zolnerčík (Lamasia, brankár) a Erik Rabatin (Le Stars, najužitočnejší hráč).



DSC_0289

Duel medzi Plavnicou (v tmavších dresoch) a Lamasiou mal všetky atribúty finále – 100-percentné nasadenie, súboje na doraz, množstvo šancí i gólov a napokon i dramatické rozuzlenie.


DSC_0338

Majstrovský tím Plavnice


VÝSLEDKY rwm futsalová liga


O 9. miesto: Le Stars – Wolves Bratislava 5:4 pk (2:1). G: J. Vislocký 4, Rabatin – Fedor 2, Andraščík 1, Kušnír.


O 7. miesto: FK Litmanová – VIP Poker Pro 2:12 (1:4). G: M. Kinský a D. Sýkora 5, D. Krafčík, R. Vislocký.


O 5. miesto: Bajan Cardinals – FK Veľký Lipník 4:1 (3:1). G: M. Beliš a J. Arendáč 2, R: Želonka.


Zápas o 3. miesto: JR Team – Hojdič Café 3:4 (2:3). Góly: M. Krafčík, M. Strachan, J. Kinský – P. Foľvarský 2, D. Košč, Ľ. Jacko.


Finále: Lamasia – FK Plavnica 6:7 (3:3). G: P. Imrich, E. Haladej, M. Haščák, A. Stracenský, J. Čoma, P. Dziak – P. Rindoš 3, J. Kuľanda 2, K. Tinath, J. Pekár.


Lamasia: Juraj Zolnerčík – Peter Imrich, Matúš Rybovič, Emil Haladej, Michal Haščák, Adam Stracenský, Jozef Čoma, Patrik Dziak, Ján Duda, Michal Orechovský.


FK Plavnica: Maroš Beňo – Patrik Rindoš, Ján Kuľanda, Matúš Perháč, Dominik Rusiňák, Kristián Tinath, Ján Tinath, Peter Vresilovič, Jozef Pekár, Šimon Štupák, Filip Vojtek, Juraj Kosturko.


Text a foto: Ján Petrus


Článok bol publikovaný v Ľubovnianskych novinách č. 6 (13. február 2018)


bottom of page