top of page
  • Writer's pictureRedakcia ĽN

Majstrovský pohár pre Políciu

Updated: Jul 8, 2020

V sobotu 10. marca vyvrcholila v  športovej hale okresná rwm volejbalová mix liga.  Ako prví vybehli na palubovku porazení semifinalisti.Jednoznačným favoritom v boji o bronzovú priečku bolo skúsené družstvo Elektro Alica, ktoré obsadilo druhú priečku po základnej časti a malo ambíciu na pódiové umiestnenie. Aktívny život však nehodlal predať kožu lacno a od začiatku sa pustil do súpera bez rešpektu. Až do stavu 13:13 sa súperi držali plece pri pleci, potom hru ovládol Aktívny život. Darilo sa mu na prihrávke, z čoho rezultovali úspešné smeče. Navyše, úspešne blokovali súperove útočné pokusy a výsledkom bola šnúra 7 bodov. Favorit sa ešte pokúšal zvrátiť nepriaznivý stav, ale neúspešne. Ani tím Alica sa nemienil uspokojiť s nepriaznivým vývojom zápasu. V 2.  sete pridali jeho hráči na dôraze a diváci videli boj o každú loptu. Lepšiu koncovku malo Elektro Alica a vyrovnalo na 1:1. Favorit sa dostával do tempa, postupne si budoval náskok, ktorý na konci setu predstavoval až 9 bodov. Hral v psychickej pohode a zdalo sa, že stretnutie smeruje k záveru. Ale Aktívny život sa s takým vývojom neuspokojil a vo 4. sete sa na palubovke rozpútal boj o každý bod a až do stavu 24:24 bol set absolútne vyrovnaný. V koncovke sa šťastie priklonilo k tímu Aktívny život, ktorý vyrovnal stav na 2:2 a zápas dospel do tajbrejku. Ten s väčšou dávkou šťastia lepšie zvládol Aktívny život a obsadil v tomto ročníku bronzovú priečku. Víťazi netajili radosť. „Obidve družstvá hrali veľmi dobre a boli sme asi ten šťastnejší tím. Úroveň bola fantastická, zápas bol skôr o tých chybách. V tajbrejku sme boli na tom psychicky lepšie, ale robili sme chyby. Zložili sme tu záverečnú loptu, čo je dôležité,“ skonštatoval kapitán víťazov Samuel Billík.  Sklamaní boli hráči tímu Elektro Alica. „Bolo to veľmi vyrovnané, rozhodol tajbrejk, kde mal viac šťastia súper a my mu môžeme iba poblahoželať. Trošku sme sklamaní, lebo tento rok sme mali tím aj na pódiové umiestnenie,“ povedal za porazených Martin Obertan.

DSC_0523

V zápase o 3. miesto bol úspešnejší Aktívny život (vpravo).


ŠOKUJÚCI NÁSTUP V záverečnom zápase aktuálneho ročníka sa bojovalo o majstrovský pohár. Proti sebe nastúpili víťaz základnej časti OZP-IPA Polícia a obhajca trofeje VK Plavnica. Miernym favoritom v tomto súboji boli policajti, ktorí disponovali skúsenejším tímom a preukázali vyrovnanú formu v základnej časti. Mierny šok zažil obhajca hneď v úvode. Ešte ani poriadne nezačalo hrať a už prehrávali 6:0. Viazla súhra, nedarila sa žiadna herná činnosť, hráči sa hľadali a náskok policajtov, ktorí zjavne zaskočeného súpera doslova dusili, narastal. Plavničania sa nedokázali spamätať ani v druhom sete. Úvod bol síce o niečo lepší, ale stále robili veľa zbytočných chýb. Až v 3. sete bolo na palubovke vidieť tím Plavničanov, na ktorý sme boli zvyknutí – zlepšili prihrávku, boli úspešnejší aj v útoku a ukázali, že vedia hrať volejbal. Znížili stav na 2:1 a vývoj zápasu ešte zamotali. Obhajca trofeje zabojoval aj v 4. sete a až do stavu 18:18 to bol vyrovnaný súboj. Potom im však dochádzali sily a do konca setu už bodovali iba policajti, ktorí zaslúžene získali majstrovský pohár. „Dva sety sme vyhrali veľkým rozdielom, ale v tom treťom ako keby sme sa uspokojili, že to pôjde samo. Ale aj Plavnica má vynikajúcich hráčov a v treťom ukázali, že vedia hrať volejbal. Môžem povedať, že dnes vyhrala zápas skúsenejšia lavička,“ zhodnotil zápas kapitán víťazov Dušan Ilkovič. „Prvé dva sety sme sa hľadali, možno je to aj trémou, aj záťažou na tento zápas. Každý sa nevie pripraviť na taký ťažký zápas hlavne psychicky, aby bol v pohode. V treťom sete každý začal hrať svoju hru a set už vyzeral trochu inak. Štvrtý je väčšinou zlomový – buď vydrží forma a ide sa do tajbrejku, alebo to, tak ako teraz, nevyjde,“ poznamenal tréner Plavničanov Peter Štupák. Mimochodom, súťaž mala opäť kvalitnú úroveň a prilákala do hľadiska slušný počet divákov. „Aj tento ročník si udržal vysokú úroveň, videli sme vynikajúce a vyrovnané zápasy, vysoké nasadenie, bojovnosť. Tie družstvá, ktoré tvoria špičku, hrajú už dlhšie spolu a prejavuje sa to aj na kvalite ich hry. S čím nie som spokojný, je rapídny pokles počtu družstiev – z 10 na tohtoročných 6. Do budúcnosti chceme opäť prilákať väčší počet tímov,“ zhodnotil aktuálny ročník hlavný organizátor Ján Servický. Organizátori vyhlásili aj najlepších hráčov súťaže. Najužitočnejším sa stal Martin Brajerčík z Plavnice, najlepšou nahrávačkou Andrea Štupáková z tímu Aktívny život a najlepším smečiarom Dušan Ilkovič z družstva Polície. Text a foto: Ján Petrus

DSC_0600

Víťaz rwm okresnej volejbalovej ligy mix – OZP-IPAPolícia.


VÝSLEDKY: O 3. miesto: Elektro Alica – Aktívny život 2:3 (-18,20,16,-24,-12). Elektro Alica: J. Matoľak, D. Zima, J. Bittner, J. Bittner, A. Štupáková, S. Valčáková, M. Obertan, P. Ndoja K. Krafčíková – libero. Aktívny život: M. Imrich, A. Grivalský, S. Billík, R. Roľko, E. Servická, D. Zimová, E. Pružinská, M. Džubák – libero.


Finále: OZP-IPA Polícia – VK Plavnica 3:1 (12,15,-16,18). Polícia: D. Ilkovič, M. Barlík, R. Stašák, R. Keda, V. Barlíková, V. Štelmachová, B. Kandráč, T. Štelmach, S. Chovanec. Plavnica: M. Kseňák, M. Brajerčík, F. Truska, J. Grejzinger, J. Moščovičová, A. Štupáková, J. Senko, Š.Vislocký, M. Bittnerová M. Solecký.


Konečné poradie: 1. OZP-IPA Polícia, 2.VK Plavnica, 3. Aktívny život, 4. Elektro Alica, 5. Bajan a VKM Žiaci.


Článok bol publikovaný 20. marca v ĽN č. 11.


bottom of page