top of page
  • Writer's pictureMgr. Peter Šlosár

Kto napokon zalátal sporný výmoľ pred Tescom?

Updated: Jul 7, 2020


dav

Výtlk pred nákupným centrom, ktorý viac ako rok trápil vodičov, je „zalátaný“! A to aj napriek tomu, že sa jeho oprava prehadzovala ako horúci zemiak. Aj keď náklady na opravu neboli vysoké, mesto ho opraviť nemohlo a majiteľ pozemku nechcel.


Nad vstupom na parkovisko pred obchodným domom Tesco krútili hlavami nielen vodiči. ,,Je to na smiech, že si s tým na meste nevedia poradiť. Robia sa cyklotrasy, nedávno opravovali susednú cestu… Tak nemohli fúrik asfaltu dať aj tu?“ aj taký bol pohľad obyvateľa z bytovky oproti supermarketu. Podľa primátora mesta ale riešenie nebolo také jednoduché. ,,Parkovisko nie je vo vlastníctve mesta, ale michalovskej spoločnosti Alea Invest, ktorá je zodpovedná za jeho údržbu,“ spresnil Ľuboš Tomko a dodal, že ak by sa samospráva rozhodla výtlk vyasfaltovať, porušila by zákon. ,,V súvislosti s rozpočtovými pravidlami nemôžeme investovať do majetku, ktorý nám nepatrí. Ak by sme tak urobili, mohli by sme mestu spôsobiť finančné škody.“


Napätie trvá Skutočnosť, že vzťahy medzi spoločnosťou Alea Invest, s.r.o., a radnicou nie sú ideálne, je známe. ,,Je tam isté diplomatické pnutie,“ reagoval Ľ. Tomko, podľa ktorého je to najmä kvôli zamietavému stanovisku pre danú spoločnosť, ktorá chce pri parkovisku, na nevyasfaltovanej ploche, vybudovať obchodnú prevádzku. ,,S tým my rozhodne nesúhlasíme, pretože dané miesto má slúžiť na pôvodný účel, teda na parkovanie vozidiel pre obyvateľov,“ také je stanovisko vedenia mesta, ktoré ale rokovalo s konateľom spoločnosti Miroslavom Gejgušom osobne a súčasne ho vyzvalo aj písomne na vyspravenie týchto dier. Viaceré ponuky zo strany mesta na odstránenie problému boli ale vraj spoločnosťou zamietnuté. ,,Mimo otváracích hodín Tesca využívajú parkovisko aj obyvatelia sídliska. Určite by bolo lepším riešením, keby si radnica s prihliadnutím na tieto okolností uvedomila, že nahrádzame parkovacie plochy, ktoré už dávno mali byť na sídlisku vybudované, vyžiadala súhlas vlastníka a opravila to na vlastné náklady,“ reagoval na sociálnej sieti konateľ firmy M. Gejguš a podobné stanovisko na vzniknutú situáciu zaslal aj na radnicu.


Našlo sa riešenie Prehadzovanie si horúceho zemiaku napokon predsa len nabralo racionálny smer. Do celého problému vstúpila spoločnosť Tesco, ktorá má s vlastníkom pozemkov – spoločnosťou Alea Invest, nájomný vzťah. Podľa našich informácií práve Tesco dalo sporný výmoľ v uplynulé dni vyspraviť na vlastné náklady.


Článok bol publikovaný v Ľubovnianskych novinách č. 22 (5. júna 2018)


bottom of page