top of page
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

Krátke správy z rokovania MsZ

Updated: Jul 27, 2020

Z rokovania MsZ

Združia peniaze Kritizovaný úsek cesty na Továrenskej ulici, by sa mal zmeniť. Jeho kompletné vyasfaltovanie si však vyžaduje združenie peňazí, a to mestských i financií súkromných vlastníkov. Pôvodne sa rátalo i so spoluúčasťou krajskej samosprávy. Na ostatnom rokovaní poslancov však primátor Ľuboš Tomko informoval o tom, že VÚC PSK nebude tentoraz finančne účastný tejto opravy vzhľadom k tomu, že do tejto cesty už vložil 40 tisíc eur. Radnica oslovila k spoločnej oprave úseku aj obec Hniezdne, ktorá je ochotná vzhľadom k vlastníctvu pozemkov prispieť. Eminentný záujem o obnovu tohto úseku majú ale súkromní majitelia, ktorí už vyzbierali 25 tisíc eur. Mestský vklad by mal presiahnuť 23 tisíc eur.  

vlcsnap-2016-10-25-09h40m20s373

Ihrisko zo zbierky Verejná zbierka na detské ihrisko je ukončená. Na jej konte je okolo 3 tisíc eur. Radnica hlási ešte uzavretie niekoľkých darovacích zmlúv, ktoré by ju mohli navýšiť na sumu 6 – 7 tisíc eur. Podľa schváleného plánu sa z mestskej pokladnice priloží rovnaká suma, aká sa vyzbiera v zbierke. Maximálne však do výšky 15 tisíc eur. Nové ihrisko by sa malo začať stavať v jari budúceho roku.


Nové projekty Okrem žiadosti na získanie financií na cestu od autobusovej zastávky k rómskej osade v Podsadku sa Mesto Stará Ľubovne najnovšie uchádza o grant v rámci recyklačného fondu na projekt Poďme spolu triediť! Pozri, ja už triedim. Pôjde tu o kampaň podporujúcu triedenie odpadu a ďalší projekt s názvom Staviame, jazdíme, spoznávame, by mal priniesť ďalšie značenie cyklotrás pod hradom Ľubovňa, smerom k Poľsku a k Sulínu i dobudovanie populárnych singletrackov v podhradí. Rovnako sa radnica uchádza o možnosť získať granty na detské mobilné dopravné ihrisko a modernizáciu mestského rozhlasu.


bottom of page