top of page
  • Writer's pictureRedakcia ĽN

Kapela Soul zložila pieseň pre zamilovaných


Takmer dvadsať rokov na scéne a množstvo vystúpení. S hudobnou skupinou Soul zo Starej Ľubovne sa mnohým vybaví atmosféra svadieb, zábavy a tradičných ľudoviek. Kapelníci ale v ostatnej dobe presedlávajú na vlastnú tvorbu. Naposledy zaujali populárnou piesňou Sľub, ktorej klip natáčali na streche budovy našej redakcie. K spolupráci prizvali aj úspešnú speváčku z televíznej šou.

Za roky pôsobenia došlo v kapele k obmene niektorých členov. V súčasnom zložení hrávajú muzikanti vyše päť rokov. Ich najnovšiu pieseň s názvom Sľub si na internete pozreli už desaťtisíce ľudí. „Naším zámerom je skladať vlastné veci a hrávať takzvaný koncertný typ svadieb, dajme tomu s dvojhodinovým špeciálnym programom,“ rozhovoril sa člen kapely a zároveň autor hudby k aktuálnej svadbe Ján Andrejka.


Úspešná speváčka a raper Samotná pieseň, ktorej text zložil basgitarista Karol Kaleta, je určená širokej verejnosti. Keďže je romanticky ladená, najbližšie k nej majú zamilované páry. Publiku sa navyše prihovára speváčka Valéria Polčová, úspešná semifinalistka televíznej šou Hlas Československa. „Oslovili sme ju a ona na spoluprácu prikývla. Je pravdou, že sme sa s ňou predtým nepoznali, prvýkrát sme sa videli až pri nahrávaní v štúdiu. Musím však povedať, že spolupráca bola veľmi príjemná,“ zhodnotil zakladajúci člen kapely Braňo Strišovský. Okrem úspešnej speváčky si staroľubovnianski hudobníci prizvali k spolupráci aj rapera McMinika (Dominik Spilka), ktorý mal do piesne priniesť moderný prvok. „Časť piesne sme chceli oživiť rapom s recitátorským charakterom, čo sa myslím podarilo. Súčasťou textu je aj požehnanie ľuďom, ktorí sú spolu a chcú ísť do manželského zväzku,“ poznamenal J. Andrejka.


Videoklip na streche Chytľavú pieseň okorenil Soul videoklipom, na ktorom si dali muzikanti záležať. Striedajú sa v ňom viaceré miesta Starej Ľubovne. Okrem kina a vynovenej kolonády sa jeho podstatná časť odohráva na streche budovy, v ktorej sídli aj redakcia Ľubovnianskych novín a televízie. Modelov v klipe zahrali snúbenci Zdenka a Viktor. „Na klipe sme robili od jarných prázdnin, hotový bol začiatkom mája. Scenár tvoril kameraman Majo,“ poznamenal B. Strišovský. Skladba sa už objavila na viacerých hudobných portáloch a na internete si ju pozreli desaťtisíce ľudí. Hudobníci veria, že ďalšie, podobne vydarené diela budú aj naďalej pribúdať.

Peter Rindoš, foto: archív ĽMS




Článok bol publikovaný v Ľubovnianskych novinách č. 27-28 (14. júl 2020)  

bottom of page