top of page
  • Writer's pictureRedakcia ĽN

Jurákovci na M-SR bronzoví

Updated: Jul 17, 2020


Športová hala v Trnave hostila 3. decembra karatistov, ktorí prišli bojovať o tituly majstrov Slovenska v kat. juniorov, kadetov a ml. dorastencov.


Na turnaj nastúpilo na základe predchádzajúcej nominácie 353 pretekárov z 57 klubov Slovenska. Choroby a zranenia mali za následok, že z Trnavy vycestovalo iba kvarteto pretekárov ŠKM-KK, no napriek tomu sa nevrátili naprázdno.

adam

Všetci štyria štartovali v zápase kumite a ako prvá nastúpila Michaela Dufalová v kat. mladšie kadetky nad 50 kg. Výhru z 1. kola však v druhom nedokázala zopakovať a do následnej repasáže nepostúpila. Nedarilo sa ani kadetke Gabriele Kormaníkovej v kat. do 54 kg, ktorej sa rovnako nepodarilo postúpiť z eliminačných bojov. O čosi lepšie sa darilo Adamovi Jurákovi (na fotografii vpravo), ktorý počas eliminačných bojov  prehral až zápas o finále, v repasáži už prehru nepripustil a z Trnavy si odniesol cenný bronz. Ako cez kopírak mal priebeh turnaja aj pre Adamovu sestru Dianu. Aj ona si v kategórii juniorky do 59 kg vybojovala majstrovský bronz.

diana

Diana Juráková (vpravo) vystúpila počas M-SR na tretí najvyšší stupienok.


Zo Slovenského pohára 3 cenné kovy V Nitre sa konalo druhé kolo Slovenského pohára mladších kadetov, kadetov, juniorov a starších juniorov (U21), kde si zmeralo sily 322 pretekárov zo 49 klubov Slovenska. Za ŠKM-KK Stará Ľubovňa štartovalo 10 pretekárov a z turnaja si priniesli jednu striebornú a dve bronzové medaily. Výsledky, 2. miesto:  Adam Jurák (kumite kadeti 14 – 15 r. do 63 kg, 3. miesto:  Michaela Dufalová  (kumite mladšie kadetky 12 – 13 rokov nad 50 kg), Diana Juráková (kumite juniorky 16 – 17 r.  do 59 kg). Marek Sekelský


bottom of page