top of page
  • Writer's pictureRedakcia ĽN

Jazda na červenú!? Polícia si posvieti na vodičov medzi Hniezdnym a Kamienkou!

Stačilo! Policajtom došla trpezlivosť a tak si posvietia na nedisciplinovaných vodičov medzi Hniezdnym a Kamienkou. Viacerí z nich totiž ignorujú semafor.

reprofoto: polícia


Neželané zistenia

Rozsiahla oprava a rozširovanie 3,7 kilometrového úseku cesty medzi spomínanými obcami prinieslo aj niekoľko neželaných zistení. Tým, že je tu umiestnené prenosné dopravné značenie, vrátane dočasnej svetelnej signalizácie, niektorých to nabáda k jazde na červenú.


článok pokračuje pod reklamou

Zvýšia mieru kontroly

„Vzhľadom k zabezpečeniu bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky v tomto úseku, ako aj zabezpečeniu bezpečnosti pracovníkov vykonávajúcich práce budú ľubovnianski dopraváci vykonávať výkon služby v tomto úseku vo zvýšenej miere,“ uvádza facebook policajtov Prešovského kraja.


Práce do októbra 2021

Dôvodom väčšej kontroly je viacero podnetov zo strany verejnosti. Podľa polície tak dochádza k všeobecnému ohrozovaniu účastníkov cestnej premávky, ale aj ku kolíznym situáciám pri prejazdoch vozidiel záchranných zložiek. „Vodičov žiadame o rešpektovanie svetelnej signalizácie a dopravného značenia v danom úseku,“ apeluje polícia.

Investorom rekonštrukčných práce na ceste medzi Hniezdnym a Kamienkou je Prešovský samosprávny kraj. Samotné práce sú rozdelené do etáp, celkovo by mali prebiehať do októbra tohto roka.

rin


bottom of page