top of page
  • Peter Rindoš

Jaro Pavlík pokoril v súťaži magických 100 výhier v rade

Stolný tenista Jaroslav Pavlík prednedávnom pokoril magickú hranicu sto súťažných výhier po sebe. Premožiteľa za zelenými stolmi v štvrtej lige Podtatranskej nenašiel už vyše tri roky, čo je v podmienkach súťaže veľkou raritou.


Stolnému tenisu sa J. Pavlík venuje od šiestich rokov, doviedol ho k nemu otec. V odvetví postupne pôsobil nielen,ako hráč, ale aj ako organizátor pri mnohých podujatiach. Za zelenými stolmi sa doteraz objavuje s raketou aj v prvoligových zápasoch Starej Ľubovne/Jakubany B. Svoje skúsenosti odovzdáva aj deťom, ako tréner.


Juniori ho tlačia k lepším výkonom

Kariéra trvajúca štyri a pol desaťročia s raketou a loptičkou nie je v tomto odvetví až tak výnimočný jav. Hráči, najmä v nižších súťažiach ju dokážu natiahnuť aj do oveľa vyššieho veku. „Áno, máme to ťažké oproti mladým hráčom, keďže stolný tenis sa od mojich začiatkov neskutočne zrýchlil a zdynamizoval. Dnes už je na profesionálnej úrovni aj tréningový proces, v mojej generácii sme začínali ako samoukovia a hlavne to bolo pomalšie,“ zamyslel sa J. Pavlík a k skutočnosti, že udržiava krok s mladšími dodal, „je to dané aj tým, že na tréningoch mám za sparinga mladých a rýchlych juniorov, snažím sa tomu dávať maximum.“


V sezóne neprehrať

Úctyhodných sto víťazných zápasov zaznamenal J. Pavlík na prelome mesiacov marec, apríl. Momentálne ich má na konte už 107, prehru tak neokúsil od 18. marca 2019, teda vyše tri roky, to všetko v družstve STK Stará Ľubovňa/Jakubany B. „Som nesmierne rád, že stíham aj v mojom veku oveľa mladším juniorom a dokážem sa v nabitej konkurencii medzi nimi presadzovať. Je pravda, že podobný počet víťazstiev v rade v podtatranskom regióne asi nenájdeme, z tohto pohľadu je to výnimočné,“ povedal.

Ak sa nič nepredvídané nestane, do konca sezóny štvrtej ligy by mal J. Pavlík odohrať ešte 32 zápasov. V nich by rád úspešnú sériu natiahol. „Samozrejme, som si vedomý, že každá séria raz skončí. Svojimi výkonmi však chcem pomôcť nášmu B tímu k postupu do tretej ligy. Cieľ je preto jasný – sezónu chcem ukončiť na čísle 135 zápasov bez prehry,“ poznamenal stolný tenista.


foto: archív J.P.

Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 14 (13. apríl 2022)



bottom of page