top of page
  • Mário Veverka

Ide hlavne o stretnutia

Updated: Jul 6, 2020


DSC_0398

Aby sa starí ľudia porozprávali, pospomínali, nadviazali nové priateľstvá či obnovili staré – aj takto by sa dalo zhrnúť poslanie staroľubovnianskeho Klubu dôchodcov (KD). A verte alebo nie, ten sa o jeho naplnenie snaží už dlhých 40 rokov


Presnejšie, od septembra 1978. Práve vtedy sa totiž začala písať história mestského kultúrno-spoločenského zariadenia pre občanov vo vyššom veku. O jeho vznik sa zaslúžili páni Vitkovský, Bigoš, Šoltýs a Štefan Pokrivčák, ktorý sa, ako jediný žijúci, na oslavách jubilea i zúčastnil. „V tom čase som pracoval ako predseda národného výboru a veľmi sme uvítali iniciatívu „zhora“ – zakladať pre starších nejaké kluby. Tie tak vznikli všade, kde na to boli vytvorené podmienky, pochopiteľne, aj v Starej Ľubovni,“ uviedol muž, ktorý chcel, aby sa v ňom dalo i stravovať. To sa však napokon neuskutočnilo. „Žiaľ, keďže okres sa v tom čase rozrastal, tlak na priestory bol veľký. Klub sa tak založil len menší, bez vývarovne,“ vysvetlil Š. Pokrivčák.


Pokračovanie článku už nájdete v Ľubovnianskych novinách č. 40 ktoré sú v predaji do 5. novembra.


Vzhľadom k tomu, že publikovanie celých článkov negatívne ovplyvňuje predajnosť Ľubovnianskych novín, od septembra 2018 uverejňujeme na www.lms.sk, okrem plných článkov z predchádzajúceho čísla aj skrátené materiály, upútavky a fotogalérie z reportážnych výjazdov.  Čerstvé informácie nájdete vždy v aktuálnom čísle ĽN. Nezabudnite si ho preto kúpiť, stojí iba 35 centov. Podporíte tak predajnosť, ktorá je v týchto neľahkých časoch priam rozhodujúca.


Fotogaléria zo slávnostnej schôdzi KD pri príležitosti osláv 40-teho výročia založenia klubu i mesiaca úcty k starším v Kine Tatra:


bottom of page