top of page
  • Mário Veverka

Hľadá sa viceprezident pre MFK

Updated: Jul 27, 2020


Desať víťazstiev, dve remízy, štrnásť prehier a deviate miesto spomedzi 14-tich mužstiev. Mierne nadpriemerná ofenzíva, na strane druhej zas jedna z najderavejších obrán…. taká je v skratke bilancia MFK Stará Ľubovňa v V. lige Šarišskej. Že sa od neho čakalo viac, dalo vedieť i ostatné MsZ. Úplne na záver totiž prišla na rad informácia o stave futbalu… a pozitívna veru nebola.


Pod to, že na tvári fanúšikov po jarnej časti sezóny pribudli nové vrásky, sa podpísalo viacero faktorov. Určite najviac ich však prehĺbili vysoké prehry s Gaboltovom (1:8) či Ražňanmi (0:7).  „Musí vás bolieť srdce, keď čítate, že našimi súpermi sú Chmiňany, Čirč, Uzovce, Šiva, Demjata… Vzdávam všetku česť funkcionárom v obciach, no okresné mesto s menom, aké Ľubovňa má, nemôže byť ich partnerom. Piata liga je pre nás nedôstojná,“ mrzel pád tunajšieho futbalu Valenta Jaržembovského. Aj preto jeho návrh smeroval k tomu, aby sa MFK čo najskôr dostal do spoločnosti Svitu, Kendíc, Medzilaboriec či Vysokých Tatier. Teda do ligy číslo 4. „Dajme si záväzok, že aj keby sa nenašiel žiaden sponzor, tak ju skúsime „spraviť“ zo zdrojov mesta,“ navrhol pred poslancami bývalý primátor.


PROBLÉMY S KÁDROM Pre vyššiu súťaž, mimochodom, nehovorí len história klubu, ale tiež vybudované zázemie. Mať druholigový štadión je síce super, avšak nič platné, keď niet z koho poskladať mužstvo. „Posledná skúsenosť so zápasom dopoludnia bola, že hrať bolo ochotných len sedem hráčov,“ naznačil problém V. Jaržembovský, ktorý podotkol, že tréner potom musí na trávnik poslať dorastencov či 45 a viac ročných mužov. „Takto však nemôže okresné mesto existovať.“ Za klub neskôr stratil slovo aj Pavel Jeleň, ktorý vyzval na pomoc samosprávu. Ako totiž povedal, „doktor Karaš a spol. sú veľmi seriózni ľudia, ale nemajú šancu pohnúť futbalom, keď niet z čoho.“ Mimochodom, pozviechať futbal z kolien by, okrem finančnej injekcie, mohol i (momentálne neexistujúci) viceprezident. Podľa V. Jaržembovského by mal preto do výboru MFK vstúpiť človek s podobnou silou, akou disponuje primátor. A priamo aj menoval kto. „Myslím, že pán prednosta by si jeden-dva roky mohol nájsť čas a venovať sa futbalu. Niekto to musí zastrešiť,“ uviedol poslanec, ktorý podotkol, že je to síce istá obeť, no výbor musí pracovať. Podľa posledných správ sa však Aleš Solár rozhodol hodenú rukavicu nezdvihnúť. Ako totiž minulú stredu potvrdil, debata s primátorom ho síce ešte len čaká. O tomto poste ale určite neuvažuje.


bottom of page