top of page
  • Peter Rindoš

VIDEO Futbalový šláger zrušili! Po rozhodnutí komisie je Stará Ľubovňa aktuálne prvá

Updated: May 25, 2023

Zápas 26. kola medzi dovtedy druhou Starou Ľubovňou a treťou Kalšou v súťaži Majstrovstva regiónu štvrtej ligy Východ sa za zvláštnych okolností neodohral.

O zrušení zápasu informoval MFK ADV na sociálnej sieti. „Z dôvodu nevycestovania TJ Mladosť Kalša na majstrovský zápas do Starej Ľubovne. S veľkou pravdepodobnosťou o kontumácii zápasu v náš prospech rozhodne príslušná komisia VSFZ,“ uviedli domáci, ktorí sa na domáce predstavenie chystali po trojzápasovej sedembodovej sérii u ťažkých súperov.


Sponzor: Hráme férovo a slušne

Káder Kalše nepricestoval do Starej Ľubovne údajne pre nedostatok hráčov. Vylúčiť sa však nedá ani prípadná obava súpera horúcom prostredí. V pamäti ostal vzájomný zápas z jesene v Kalši, kedy sa priaznivec a čelný funkcionár Východoslovenského futbalového zväzu (VsFZ) Miroslav Urban st. násilne správal k viacerým Staroľubovňanom. A hoci dostal trest, zväz mu ho neskôr znížil. O zvláštnom prípade sme písali v minulom vydaní Ľubovnianskych novín. „Akékoľvek obavy by boli zbytočné, pretože, my, v Starej Ľubovni hráme férovo a slušne. Proti Kalši sme pripravili dôrazné bezpečnostné opatrenia a posilnili usporiadateľskú službu. Vzhľadom k tomu, že chceme vrátiť slušnosť a rodiny s deťmi na štadióny, prijali sme opatrenia na to, aby sa na štadióne nenadávalo na nikoho, ani na rozhodcov, ani na súperových hráčov,“ reagoval na situáciu z nedele Štefan Lazorčák, zastupujúci hlavného sponzora staroľubovnianskeho futbalového klubu.

Stará Ľubovňa bola po neodohratom zápase v tabuľke tretia s 54 bodmi. Po zasadnutí príslušnej komisie na VsFZ však došlo ku kontumácii zápasu proti Kalši v jej prospech. Aktuálne je tak náš zástupca prvý s dvojbodovým náskokom pred Medzevom a Čaňou. Práve do Čane vycestujú hráči MFK ADV najbližšie. V zápase tak pôjde nielen o absolútny šláger jari, ale pre hostí aj možnosť bodovo ujsť ostatným rivalom. Stretnutie sa odohrá v nedeľu o 17. hodine.

foto: archív

(Pozn.: Materiál bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 20, 24. mája 2023)


bottom of page