top of page
  • Peter Rindoš

Futbalisti zdemolovali domácich pred šlágrom končiacej sezóny!

Stará Ľubovňa deklasovala Spišskú Belú na jej ihrisku 9:0! Po ďalšom kole štvrtej futbalovej ligy si tak upevnila pozíciu lídra súťaže, ktorú by chcela potvrdiť aj v nadchádzajúcom šlágri sezóny proti Gerlachovu. Fanúšikom adresoval pozvanie na zápas spokojný tréner Jozef Kukulský.


Spišská Belá sa síce nachádza v dolnej časti tabuľky, v ostatných zápasoch však dokázala doma poraziť silné Záhradné, Medzilaborce i Ľubotice. Kanonáda zo strany hráčov MFK ADV preto potešila, zápas sa hral minulý piatok, teda netradične skôr. „Spišská Belá je na domácej umelej tráve veľmi silná, jej predchádzajúce výsledky vyvolávali rešpekt. Som hlavne rád, že chlapci nič nepodcenili a od prvej minúty boli aktívni, čo potvrdili šiestimi gólmi do polčasu. Teší nás, že sme zápas zvládli herne i strelecky,“ hodnotil stretnutie tréner Starej Ľubovne Jozef Kukulský.



Autorom stého gólu najlepší strelec Filip Serečin

Hoci výsledok hovorí o drvivej prevahe, hostia boli vzhľadom k ďalším gólovým príležitostiam k domácim zhovievaví. „Poviem to pri všetkej pokore, že azda polovicu ďalších šancí sme nepremenili. Podstatné však je, že chlapci sa futbalom bavili. Možnosť na väčšiu zápasovú minutáž dostali aj ostatní, ktorí toľko nehrávajú,“ poznamenal J. Kukulský, ktorého potešilo, že jeho tím prekonal v zápase hranicu sto strelených gólov v sezóne. Momentálne ich má na konte 102, pričom druhý v poradí v tomto ukazovateli je Kežmarok so 63 gólmi. Priepastný rozdiel iba potvrdzuje ofenzívne kvality Staroľubovňanov. „Áno, túžili sme túto hranicu prekonať. Dať cez sto gólov v sezóne dokazuje, že mužstvo je dobre zladené. O útočnej hre sme nielen hovorili, ale ukázali ju aj tvrdou prácou. Vážim si to, pretože dať sto gólov sa podarí málokomu a nech to je akákoľvek súťaž. Je symbolické, že stý gól strelil najlepší strelec súťaže Filip Serečin (pozn. red.: 29 gólov),“ pripomenul J. Kukulský.


Veľký šláger o prvé miesto

Veľký šláger sezóny čaká na Staroľubovňanov už najbližšiu nedeľu. Na domácom trávniku privítajú najväčšieho konkurenta z Gerlachova. Druhý tím súťaže mal pred minulým víkendom rovnaký počet bodov ako líder. Doma však nečakane zaváhal po bezgólovom výsledku proti Nižnému Hrušovu. Bude to zápas o prvé miesto, stretnú sa dva najlepšie tímy. Chlapci si uvedomujú, že ziskom troch bodov môžu potvrdiť víťazstvo v súťaži, preto verím, že to zvládnu aj fyzicky, aj mentálne, aby sa mohli potešiť spolu s fanúšikmi, ktorých týmto srdečne pozývam na zápas,“ odkázal J. Kukulský. Zápas Stará Ľubovňa – Gerlachov začína v nedeľu 12. júna o 17. hodine.



VÝSLEDKY
MŠK Slavoj Spišská Belá 
– MFK ADV Stará Ľubovňa 0:9 (0:6) 
Góly: Lapoš a Serečin po 3, Tináth 2, Tóth. Zostava hostí: Siletskyi – Imrich, Rindoš, Tináth, Švec, Rabik, Lapoš, Vojtek, Serečin, Tóth, Reľovský. Náhradníci: Škvarla, D. Kačmarčík, Zamiška, Horanský, Kormaník, Varchola, Kosturko. 


ilustračné foto: mfk adv sl

Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 22 (8. júl 2022)

bottom of page