top of page
  • Peter Rindoš

Futbalisti uspeli v Sobranciach, hetrikom sa zaskvel Kristián Tináth

Futbalisti Starej Ľubovne pokračujú v spanilej jazde. V piatom kole Majstrovstiev regiónu IV. ligy Východ uspeli na ihrisku v Sobranciach po výsledku 1:4. V zápase zaujal hetrik útočníka hostí Kristiána Tinátha.


Líder tabuľky, ktorý je v súťaži jediným bez straty cestoval minulú nedeľu na Zemplín v pozícii favorita. „Vedeli sme, že Sobrance mali po štyroch zápasoch iba bod a že sa budú chcieť chytiť možno práve zápasom s nami, takže sme si hlavy nastavili tak, aby sme nič nepodcenili. Domov sme si chceli odniesť plný počet bodov. Myslím, že v prvom polčase sme mali viac z hry a domácich sme k ničomu nepúšťali. Do druhého polčasu sme išli s dvojgólovým vedením, podarilo sa nám pridať ďalšie dva góly. Myslím, že sme odohrali dobrý zápas a splnili cieľ získať tri body,“ hodnotil plný zápis do tabuľky K. Tináth, ktorý odohral v doterajšom priebehu sezóny 430 minút.


VÝSLEDOK
FK Sobranec-Sobranecko – MFK ADV Stará Ľubovňa 1:4 (0:2)
Góly hostí: K. Tináth 3, Serečin. 
Zostava MFK ADV: Švec – Vojtek, Rindoš, Tináth, Serečin, Lapoš, Kis, Rabik, Horbaj, Perháč, Tóth.
Striedali: Varchola, Barnáš, Rečičár, Kormaník. 

V nedeľu nastúpia proti druhému

Oporu ofenzívy MFK ADV mohla tešiť aj jeho strelecká efektivita. Od 30. do 53. minúty totiž zaznamenal čistý hetrik. „Samozrejme, že to potešilo, keďže po štyroch kolách som ešte neskóroval, tak som si to v tomto zápase trochu vynahradil,“ poznamenal K. Tináth, ktorý v zápase zaujal pozíciu na pravej strane a tréner ho neskôr posunul bližšie k hrotu. „Po prvom góle som si veril, že by som ešte nejaký ďalší mohol pridať. Nakoniec bol z toho hetrik čo ma veľmi teší.“


Staroľubovňania momentálne nastupujú proti každému zo súperov ako favorit, pozíciu si vypýtali úspešnou minulou i začiatkom terajšej sezóny. Už v nedeľu ich čaká na domácej pôde ďalšia ťažká skúška, keď privítajú druhé Ľubotice. „Určite sme spokojní, možno sme s takým úspešným začiatkom ani nepočítali, no nohami zostávame na zemi. Stále máme za sebou iba piate kolo a do konca súťaže ostáva ešte veľa ťažkých zápasov,“ pripomenul K. Tináth.

Zápas proti Ľuboticiam začína v nedeľu o 16. hodine, nášmu zástupcovi budeme držať palce.


Peter Rindoš, foto: archív mfk adv sl

Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 31 (24. august 2022)



bottom of page