top of page
  • Writer's pictureRedakcia ĽN

Futbalisti ukončili jeseň víťazstvom

Updated: Jul 9, 2020


DSC_0104

Futbalisti MFK privítali v poslednom jesennom zápase V. ligy na domácom ihrisku hostí z Bardejova – Dlhej Lúky a pred vlastným publikom ukončili jeseň víťazstvom. Hostia mali čo Ľubovňanom oplácať, veď doma na začiatku sezóny pustili súperovi všetky body, a tak sa v chladnom počasí očakával zaujímavý zápas.


Aktívnejšie začali stretnutie hostia, keď hneď v úvode zápasu prekvapili domácu obranu a  Jurčišin krížnou strelou len tesne minul bránku. MFK sa však včas spamätal, vyrovnali hru a začali sa viac presadzovať na polovičke súpera. Po jednej z pekných akcií Dominik Bilý (na fotografii vľavo) obišiel aj poslednú prekážku, obrancu súpera Vilčeka a poslal domáci tím do vedenia 1:0. Po vedúcom góle prevzali iniciatívu domáci hráči, viac sa tlačili do súperovej šestnástky, viazla však prihrávka, a tak sa nedostávali do zakončenia. Hrozili aj hostia, v 39. min. sa vyznamenal František Reľovský, keď prudkú strelu súpera vytlačil nad bránu. Ďalší gól do polčasovej prestávky nepadol, a tak súperi odchádzali do šatní za tesného vedenia domáceho mužstva.

DSC_0081

Do druhého polčasu vybehli obidva tímy s cieľom skórovať a šance sa vyskytovali na oboch stranách. Aktívnejší boli futbalisti Starej Ľubovne, najmä kapitán Marek Selep. Ale v  zápase mal vychýlenú streleckú mušku a nebolo mu súdené tešiť sa zo streleného gólu. Domáci sa predbiehali v zahadzovaní dobrých príležitostí na zvýšenie skóre. Do výborných šancí sa dostali Bilý, Aftanas, Nemergut aj ďalší, ale stav zápasu sa nemenil. V 66. min. pálil z dobrej pozície striedajúci Janič, ale ani z toho nebol gól. A keďže do konca stretnutia sa ani jednému zo súperov nepodarilo skórovať, zápas sa skončil tesným víťazstvom domáceho tímu.

Ľubovňania nepodali oslnivý výkon, ale bojovali do poslednej minúty a víťazstvo si zaslúžili. So ziskom 31 bodov prezimujú na 3. priečke tabuľky. Spokojný s účinkovaním bol aj prezident klubu.„Náš výkon by som nechcel hodnotiť, chvála za to, že chlapci bojovali a máme doma tri body. Skôr by som chcel pochváliť celý kolektív, že celú jeseň zvládli na výbornú, to je pre nás pozitívum a motivuje nás, aby sme pracovali aj naďalej. Berieme to tak, že sa učíme, sme pokorní a myslím si, že títo chlapci majú perspektívu. Klobúk dolu pred tým, čo na jeseň spravili a myslím si, že keď budeme takto pracovať, tak sa posunieme ešte vyššie. Za tak krátky čas je to pokrok, ale ak sa chceme posunúť vyššie, je to dlhodobejšia záležitosť,“ skonštatoval Ján Fröhlich.


MFK Stará Ľubovňa – TJ Slovan Bardejov – Dlhá Lúka 1:0 (1:0). MFK: Reľovský – Reľovský, Pavlišin, Sýkora, Mertin, Kinský (56. J. Sýkora), Aftanas, Selep, Krafčík (49. T. Janič), Bilý (90. Gajdoš), Nemergut (78. Foľvarský).

Text a foto: Ján Petrus


Článok bol publikovaný v Ľubovnianskych novinách č. 40 (31. október 2017)


bottom of page