top of page
  • Peter Rindoš

Futbalisti Redfox privítajú lídra z Košíc, zaostávajú o jediný bod

Updated: Sep 22, 2023

Fanúšikovia futbalu sa počas jarmočnej soboty majú na čo tešiť. Futbalisti Starej Ľubovne totiž privítajú na svojom ihrisku lídra tretej ligy Východ FK Slávia TU Košice.

(EDIT: Dohrávka po našej uzávierke tlače posunula na pozíciu lídra Stropkov)

Ľubovňa Redfox FC v predohrávanom termíne siedmeho kola naposledy prehrala na ihrisku Bardejova 4:2.


Tréner Redfox sa ospravedlnil

Náš zástupca v Bardejove nevyužil výborný vstup do zápasu, kedy už po polhodine hry viedol gólmi Kamila Karaša a Filipa Serečina 2:0. Zlomový momenty prišli po 35. minúte, kedy domáci znížili a Staroľubovňania následne zahodili vlastné tutovky. „Nastupovali sme do zápasu s cieľom konečne zabodovať na domácej pôde naplno, napriek tomu, že sme neboli v úlohe favorita. Po dvoch hrubých chybách sme aj v tomto zápase súperovi dovolili ísť do dvojgólového vedenia. Vyzeralo to s nami zle, napriek tomu, že sme hrali s kvalitným súperom vyrovnanú hru. Dokázali sme ešte do polčasu výsledok skorigovať, čo bolo veľmi dôležité pre vývoj v druhom polčase, v ktorom sme súpera herne prehrali a výsledok otočili,“ hodnotil stretnutie bardejovský tréner Rastislav Kica.

Prehajdákaný náskok hostí pochopiteľne mrzel. Za mužstvo sa fanúšikom ospravedlnil tréner Starej Ľubovne. „Všetkým našim fanúšikom sa musíme ospravedlniť. Vedieme 2:0, máme ďalšie prlíežitosti, ako zápas uzavrieť a predsa prehráme. Určite potrebujeme vyššiu kvalitu a lepšie reakcie na ihrisku i mimo neho. Individuálne, ale aj ako tím. Ešte raz sa ospravedlňujem,“ povedal po zápase šéf lavičky Redfox Piotr Kapusta.

V neúplnej tabuľke sú Košičania so šiestimi zápasmi a 11 bodmi prví. Staroľubovňania odohrali sedem zápasov a hoci sú v tabuľke ôsmy, na lídra strácajú jediný bod. Sobotňajší zápas začína o 15.30 hodine.

foto: ahoj.tv

(Pozn.: Materiál bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 34, 20. septembra 2023)

Za Východ naša dvojica, obaja s gólom
V Zlatých Moravciach odohrali turnaj amatérskych futbalových výberov Regions Cup. Zúčastnili sa ho najlepší hráči vo výberoch bratislavského, západoslovenského, stredoslovenského a východoslovenského regiónu. 
Medzi hráčmi od tretej ligy po nižšie súťaže bola vo výbere východniarov aj dvojica zástupcov Ľubovňa Redfox FC – Kristián Tináth a Patrik Rindoš. Tím trénera Reného Kočana najprv v semifinále vyradil Západ po výsledku 1:1 a 6:5 na jedenástky. Vo finále už v riadnej hracej dobe zdolal výber Západoslovenského futbalového zväzu 3:1. Obaja hráči zo Starej Ľubovne sa do streleckých listín zapísali po jednom góle. 

bottom of page