top of page
  • Peter Rindoš

Futbalisti prišli pred štartom súťaže o brankára z Ukrajiny

Futbalisti Starej Ľubovne vyhrali v generálke na jarnú časť štvrtej ligy so súperom z Poľska 3:2. Pred štartom ich však postihli komplikácie na brankárskom poste, keďže očakávaná posila, 27-ročný brankár Denys Starchenko musel zostať na Ukrajine.

Súperom MFK ADV bol na staroľubovnianskej umelej ploche rovnako štvrtoligista z Poľska MKS Poprad Muszyna. Po dvoch góloch Rasťa Šveca a jednom Patrika Rindoša viedli domáci už 3:0. Hostia znížili po zásahu z penalty a tiež po ďalšej vydarenej akcii.


Starchenko s obavami o život

V zápase sa museli domáci vysporiadať s problémami na brankárskom poste. Po tom, ako im do Svidníka odišiel Milan Vinclér, takmer celú prípravu odchytal spoľahlivý Denys Starchenko. Ten sa ale pri pendlovaní zo Slovenska na rodnú Ukrajinu naspäť nemohol vrátiť. „Všetci mu držíme palce,“ uviedol klub vo svojom statuse na sociálnej sieti.

D. Starchenko žije s rodinou v oblasti Sumy, ktorá sa nachádza na severovýchode Ukrajiny. Oblasť bola podľa sprostredkovaných informácií plná bojov, ostreľovania a vládnu v nej nepokoje po vpáde ruských vojsk. Sám brankár z obavy o život klub požiadal, aby mu umožnil príchod k nám aj s najbližšími. Problémom však ostávalo, že sa k nám nemal ako dostať, keďže doprava fakticky skolabovala.


V bráne dostal príležitosť domáci dorastenec

Namiesto šikovného Ukrajinca zaskakoval v bráne domáci dorastenec. „Do bránky sa postavil 17-ročný Daniel Kormanik, ktorý v zápase predviedol všetky svoje kvality a celozápasový debut mu vyšiel na sto percent,“ poznamenal klub.


Stará Ľubovňa by sa mala už v nedeľu 6. marca predstaviť v dohrávanom 11. kole štvrtej ligy na domácom trávniku proti Bardejovskej Novej Vsi. Začiatok stretnutia bol naplánovaný na 14. hodinu. Aj vzhľadom na zimné počasie však bolo v hre aj odloženie stretnutia, definitíva mala padnúť v čase uzávierky vydania našich novín.



Foto: ĽMS

článok bol uverejnený v ľubovnianskych novinách č. 8 (2. marec 2022)

bottom of page