top of page
  • Peter Rindoš

VIDEO Líder zo St. Ľubovne prehral aj s posledným! Tréner súpera priznal, že mali malú dušičku

Updated: Mar 20, 2022

Napriek druhej prehre v súťaži po sebe zostávajú futbalisti Starej Ľubovne na čele štvrtej ligy Sever. Minulú nedeľu nenašli tentoraz recept na súpera zo samého dna tabuľky, keď Župčanom podľahli 1:2. Zápas sa hral znova na umelej hracej ploche. MFK ADV Stará Ľubovňa sa v budúcom kole predstaví na horúcej pôde Medzilaboriec.

Pozrite si reportáž zo zápasu:



Domáci vstupovali do zápasu s cieľom odčiniť zdrvujúcu prehru z predchádzajúceho kola proti Bardejovskej Novej Vsi 1:4. V úvodnom dejstve si síce vypracovali viacero šancí, vrátane nastrelenej tyče, nedokázali však ubrániť ojedinelú akciu súpera.


„Po rohovom kope to bola v podstate jediná príležitosť súpera, po ktorej im to so šťastím padlo. Aj v druhom polčase sme tlačili a prišli aj nejaké šance, znova však prišiel na našej strane smolný moment. Nechceme sa na to vyhovárať, ale dnes nám to, žiaľ, znovu nevyšlo,“ povedal po zápase domáci krajný obranca František Reľovský, ktorý patril k najvyťaženejším hráčom na ihrisku.



Treba nastaviť hlavy

Ak by sa obidva tohtoročné zápasy odohrali v jeseni, ako bolo plánované, Staroľubovňania so svojou predchádzajúcou fazónou by mali zrejme o dve výhry a o šesť bodov viac. Momentálne, akoby na mužstvo doliehala deka.

„Je to už druhý nezvládnutý zápas doma, je to ťažké. Žiaľ, nedali sme na úvod nejaké šance a v športe to tak býva, keď nedáte gól, zväčša ho dostanete,“ hodnotil šéf klubu Ján Fröhlich, ktorý na lavičke zaskakoval chorého trénera Jozefa Kukulského. Na otázku, ako úlohu v nevydarených zápasoch zohrávalo netradičné prostredie na ihrisku s umelou trávou, odpovedal: „Nemyslím si, že umelý trávnik by mal byť pre nás negatívom. Chlapci na ňom odohrali v podstate celú zimnú prípravu. Skôr si myslím, že potrebujeme správne nastaviť hlavy. Musíme rátať s tým, keďže sme v pozícii lídra, že sa na nás bude chcieť každý vytiahnuť. Navyše jarná časť sezóny vždy býva náročnejšia. Všetko je v našich hlavách a nohách. Jednoducho sa potrebujeme vzchopiť a ísť ďalej.“



Župčany chcú stúpať nahor

Hoci nedeľňajší súper zo Župčian uzatvára tabuľku štvrtej ligy, jeho ambície budú v jarnej časti smerovať nahor. Väčšina kádra je obmenená, vrátane trénera, ktorý prišiel do tímu iba nedávno z U19 Tatrana Prešov. Po výhre v Starej Ľubovni mal pochopiteľne radosť.


„Prichádzali sme s malou dušičkou, chlapcom som však povedal, aby do hry vložili srdiečko. Výhra nás preto teší. Čo sa týka zápasu, na ihrisku sme sa snažili vytvárať veľký blok s napádaním na súperovej polovici. Chceli sme, aby súper hral v krídelných priestoroch, kde sme si až na malé výnimky poradili,“ rozhovoril sa Marek Procházka, tréner Župčian. Ako dodal, v ďalšom priebehu súťaže očakáva v tíme ešte väčšie nakopnutie. „Hoci sme mali niečo natrénované, máme ešte tréningový deficit. V tabuľke sa chceme dostať vyššie.“



Horúca pôda Medzilaboriec

V nedeľu hrali Staroľubovňania bez viacerých opôr, pre rôzne dôvody chýbali napríklad Filip Vojtek, Lukáš Tóth či Nikolas Kačmarčík. Pred koncom zápasu sa naopak predstavila nová posila, Francúz Axel Ngantsie (na snímke nižšie). Hráči pociťujú, že je načase opäť vyhrávať. Najbližšie budú mať príležitosť u súpera v Medzilaborciach, ktorý je v tabuľke iba tri body za MFK ADV. „V kabíne hľadáme možnosti ako z toho vyjsť, nie je to ľahké, pretože sa trápime aj v koncovke. Nie je to také, ako keď nám na jeseň všetko vychádzalo, musíme sa však s tým vysporiadať,“ poznamenal v pozápasovom rozhovore F. Reľovský.


VÝSLEDOK

MFK ADV Stará Ľubovňa - TJ Družstveník Župčany 1:2 (0:1)

Gól domácich: Gabriel Škvarla. Zostava MFK ADV: Kormaník – Rabik, Serečin ©, Švec, Reľovský, Lapoš, Rindoš, Tináth, Škvarla, Tavares, Horanský. Striedali: Straka, Ngantsie


foto: ĽMS

Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 10 (16. marec 2022)

bottom of page