top of page
  • Peter Rindoš

Futbalisti MFK získali v dôležitom zápase tri body!

Futbalisti MFK Stará Ľubovňa vyhrali v dôležitom zápase o zotrvanie v štvrtej futbalovej lige skupiny Sever. Na domácom trávniku zdolali v nedeľu, v 13. kole jedného zo svojich priamych konkurentov FK Soľ tesne 1:0. V ostávajúcich dvoch súbojoch súťaže si Staroľubovňania zmerajú sily s dvoma tímami, ktoré sa chcú pobiť o postup vyššie.

Pre štvrtoligistov išlo o súťažnú premiéru od uvoľnenia protipandemických opatrení. Aj preto bolo ťažké odhadnúť pripravenosť hráčov. „Pre nás to bol veľmi ťažký zápas, aj z pohľadu psychiky, pretože sme potrebovali tri body. Myslím, že víťazstvo sme si zaslúžili, všetci chlapci siahli na dno svojich síl a patrí im za to pochvala,“ zhodnotil po zápase Ján Fröhlich, prezident MFK, ktorý aktuálne figuruje v zápisoch ako hlavný tréner A mužstva.


DÔLEŽITÝ JE KAŽDÝ HRÁČ. AJ TEN NA LAVIČKE

Víťazný gól domácich padol krátko po polhodine hry. Loptu si do vlastnej brány vrazili hostia, keď rozhodol dôraz Tomáša Solotruka. „Vďaka dobrej kolmici dostal súperovho obrancu a brankára pod tlak. Mali sme aj ďalšie tutovky, žiaľ, tie sme nevyužili,“ poznamenal J. Fröhlich. Ako dodal, na víťaznom zápase mali podiel všetci hráči, teda nielen tí na trávniku. „Pravdou je, že nám v prvom rade išlo o výsledok. Tomu sme prispôsobovali taktiku. Do hry sa preto nemohli dostať najmä ofenzívni hráči. Aj tí však šancu dostanú, možno už najbližšie. Každý hráč je pre nás nesmierne dôležitý, či hrá, alebo sedí na lavičke.“

Súboj spred 2 rokov.

ZÁPASY S FAVORITMI

Súťažný poriadok hovorí, že v súťaži je potrebné odohrať polovicu naplánovaných zápasov sezóny. MFK tak čakajú ešte dva súboje s favoritmi. Už budúcu nedeľu sa Staroľubovňania predstavia v Ľuboticiach a následne doma proti Gerlachovu. Obidva tímy momentálne za prvým Sabinovom zaostávajú v tabuľke iba o dva body. Radia sa tak do okruhu favoritov na postup. Pozoruhodné je, že najbližšie Ľubotice majú z 13 zápasov na konte jedinú prehru. „Je to ašpirant na postup. V zápase nemáme čo stratiť, a tak môžeme len prekvapiť. Verím, že sa chlapci znova pobijú o dobrý výsledok,“ zamýšľal sa súčasný šéf lavičky MFK, ktorému patrí v tabuľke deviate miesto.


VÝSLEDOK

MFK Stará Ľubovňa – FK Soľ 1:0 (1:0)

Zostava MFK: Gabriel Čupka - Róbert Lapoš, Matúš Kosturko, Mário Strachan, Róbert Ujčík, Jozef Kosturko, František Reľovský, Tomáš Solotruk, Nikolas Kačmarčík, Ján Straka, Lukáš Aftanas. Striedali: Matej Kinský a Peter Chovanec, pripravení: Dávid Košč, Marek Bičuš, Adrián Mušinský, Matej Kinský, Samuel Pokrivčák, Filip Šťastný.


foto: archív

Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 21 (2. jún 2021)


bottom of page