top of page
  • Peter Rindoš

Futbalisti kraľujú súťaži Na rozdiel od hostí využili penaltu

Futbalisti Starej Ľubovne strelili prvýkrát v novej sezóne menej, ako dva góly. Jediný presný zásah proti Gerlachovu im však stačil na víťazstvo v 4. lige Východ, a tak naďalej kraľujú súťaži.

Úspešný zákrok domáceho brankára Mária Šveca.


Ešte pred ligovým zápasom odohrali hráči MFK ADV súťažný zápas v pohári, v ktorom zdolali šiestoligovú Torysu 2:0. Zopakovať víťazstvo však chceli aj v Majstrovstvách regiónu proti Gerlachovu. O jediný gólový zápis proti najväčšiemu minuloročnému konkurentovi sa o víťazstvo 1:0 postaral z pokutového kopu faulovaný hráč a najlepší strelec súťaže Filip Serečin. Rovnakú šancu ešte v prvom polčase nevyužili hostia, keď výborne zasiahol domáci brankár Mário Švec. „Nebol to až taký kvalitný zápas, ale myslím si, že sme vyhrali zaslúžene. Ukázali sme bojovnosť i srdce, takže sme radi za víťazstvo proti kvalitnému súperovi,“ hodnotil pre klubovú stránku Jozef Kukulský, tréner Starej Ľubovne.

Faul na Serečina, ktorý následne penaltu premenil.


Hostia nedali jedenástku

Úvod zápasu vyšiel lepšie domácim, chýbala však väčšia efektivita. „Od zhruba 20. minúty sme mohli vyhrávať o dva-tri góly, chlapci však nevyužili šance a potom súper hru vyrovnal. Mal aj nejaké brejkové situácie a našťastie pre nás nepremenil aj pokutový kop. V druhom polčase sme zvýšili aktivitu a agresivitu, súpera sme trochu dostali pod tlak a dokázali streliť dôležitý gól. Víťazstvo sa však počíta,“ poznamenal tréner.

Hráči odohrali v priebehu dvoch týždňov už piaty súťažný zápas, vrátane spomínaného pohárového. Pri užšom kádri sa to podľa trénera istým spôsobom prejavilo. „Tých zápasov odohrali rovnako aj naši súperi, takže to nie je výhovorka. Každopádne sa to trochu prejavuje na koncentrácii, preto musíme ešte popracovať na viacerých detailoch a dať do hry viac energie.“


Cestujú do Sobraniec

Staroľubovňania sú v tabuľke prví s trojbodovým náskokom pred Medzilaborcami, ktoré sa im podarilo zdolať na ich trávniku. V budúcom kole cestujú na ihrisko Sobraniec, ktorým patrí predposledná 15. priečka. „Sme radi, že sa držíme na víťaznej vlne, veríme, že nám to vydrží čo najviac,“ poznamenal J. Kukulský.


Peter Rindoš, foto: mfk adv sl

Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 30 (17. august 2022)





bottom of page