top of page
  • Peter Rindoš

Futbal na východe má staronového predsedu. Volili aj naši delegáti

Za predsedu Východoslovenského futbalového zväzu (VsFZ) bol opätovne zvolený Richard Havrilla. Hlasy mu odovzdali aj delegáti OFZ Stará Ľubovňa.


Staronový predseda Havrilla bol zvolený na štvorročné obdobie 2022-2025. Vo funkcii je nepretržite od roku 2010, pričom ako jedinému kandidátovi mu odovzdalo dôveru 129 hlasujúcich, medzi nimi aj delegáti OFZ Stará Ľubovňa. Úspešný uchádzač chce vo svojich zámeroch podporovať infraštruktúru pre amatérske kluby. Tiež sľúbil, že ich chce odbremeniť od nákladov na delegované osoby v mládežníckych súťažiach, a to aj v okresoch. Výdavky chce nechať uhrádzať zo zdrojov Slovenského futbalového zväzu. „Mojím cieľom je dosiahnuť navýšenie príspevku od SFZ pre regionálne a oblastné futbalové zväzy o 50 percent. Zároveň chcem vyčleniť v rozpočte VsFZ sumu 100-tisíc eur pre priamu materiálnu podporu klubov, ktoré účinkujú v súťažiach VsFZ,“ hovoril.


Medzi zvolenými aj Grich

Za podpredsedov VsFZ boli pri elektronickom hlasovaní delegátmi zvolení Ján Špivák za Košický kraj a Jozef Križalkovič z Lipian za Prešovský kraj.

Výkonný výbor VsFZ bude pracovať v zložení Vendelín Novysedlák, Jaroslav Švarc, Martin Čižmár (všetci Košický kraj), František Hanc, Štefan Vaľko a Peter Goga (všetci Prešovský kraj).

V štruktúrach VsFZ už nebude pôsobiť dlhoročný predseda revíznej komisie Ján Barilla zo Starej Ľubovne, čo nám avizoval už dávnejšie. Do štruktúr však prenikol iný zástupca OFZ Stará Ľubovňa Rastislav Grich. Vďaka 38 hlasom bude spolu s bývalým ligovým hráčom Františkom Hancom (pozn.: získal 47 hlasov) mať pozíciu člena konferencie Slovenského futbalového zväzu za Prešovský kraj.


VsFZ riadi osem súťaží

VsFZ je riadiacim orgánom ôsmich seniorských súťaží. Sú nimi tretia liga Východ, dve skupiny štvrtej a päť skupín piatej ligy. Z nášho okresu v nich účinkujú MFK ADV Stará Ľubovňa, ale tiež Plavnica a Čirč.

Rovnaký počet súťaží pod svojím riadením plánuje VsFZ ponechať aj po plánovanej reorganizácii, ku ktorej má prísť po skončení aktuálnej sezóny. Zmení sa číselné označenie súťaží, keďže dôjde k hierarchickému preskupeniu. V novovytvorenej tretej lige, ktorá už bude patriť pod SFZ, bude hrať desať tímov z východnej časti Slovenska.


foto: archív RH

Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 1 (12. január 2022)

bottom of page