top of page
  • Peter Rindoš

Florbalisti v prvoligovej premiére prehrali v Detve

Florbalisti Falcons Stará Ľubovňa majú za sebou tohtosezónnu prvoligovú premiéru. Proti skúsenému tímu Detvy neuspeli na jeho palubovke po výsledku 10:4.


Staroľubovňania nastúpili do zápolení druhej najvyššej celoštátnej súťaže ako nováčik už pred rokom, a to proti rovnakému súperovi. Hralo sa však v Starej Ľubovni a zápas dopadol lepšie pre skúsených hostí, ktorí zvíťazili 4:6. Sezóna sa pre pandémiu napokon neodohrala.

Ako pred zápasom avizoval tím Falcons na svojom webe, v kádri nastali po novom viaceré zmeny. Pridali sa juniori Smoroň, Kovaľ a Herstek. Naopak, z Falconov odišli košickí legionári Vasiľ, Horváth a Ševc. Niektorí sa tiež pasovali so zraneniami.

Samotný zápas v Detve napokon nedopadol podľa predstáv, a to najmä jeho záverečná časť zápasu. „Po druhej tretine nič nenasvedčovalo tomu, že zápas skončí tak markantným rozdielom. Túžba dohnať náskok súpera sa nám vypomstila a poslednú tretinu sme prehrali vysoko 6:1,“ uviedli Falconi na svojom facebooku.

V budúcom kole, ktoré sa bude hrať až 18. septembra, sa Staroľubovňania predstavia proti svojej dvojičke zo Spišskej Novej Vsi. Súper je zvučného mena, keďže ešte minulý rok pôsobil v extralige, pre túto sezónu sa však rozhodol prihlásiť o súťaže nižšie. Zápas sa mal pôvodne odohrať v Starej Ľubovni, v tunajšej športovej hale však prebieha rekonštrukcia šatní, a tak pocestujú Falconi k súperovi.


Výsledok:

DTF team Detva – Falcons Stará Ľubovňa 10:4. Góly za hostí: Šatala, Roman, Frivaldský, Babjarčík, asistencie: Šatala 2, Štupák, Babjarčík.


foto: Falcons SL

Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 33 (8. september 2021)

bottom of page