top of page
  • Peter Rindoš

Florbalisti Falcons uchmatli u bývalého extraligistu prvé tri body

Florbalisti Falcons Stará Ľubovňa vybojovali úvodné víťazstvo v súťaži prvej ligy! Uplynulú sobotu si ho priniesli z palubovky svojej dvojičky zo Spišskej Novej Vsi po výsledku 6:8. Staroľubovňania sa už nemôžu dočkať premiéry, ktorá by sa mala odohrať v domácej športovej hale.

Domáci Young Arrows hrali ešte v minulej sezóne extraligu, Stará Ľubovňa ako nováčik mala premiéru v prvoligovej súťaži minulú sezónu. Pre pandémiu boli napokon zápolenia prerušené, miernym favoritom bola Spišská Nová Ves.


Rozhodli prvé dve tretiny

Pre Falcons bol sobotňajší duel druhým v sezóne. Po úvodnej prehre na pôde favorizovanej Detvy o šesť gólov sa tentoraz dočkali víťazstva vo východniarskom derby. Pred zápasom sa do zostavy Falcons vrátili po uzdravení Jakub Živčák a Dávid Rusnáček, premiéru absolvoval aj Jakub Letkovský, posila zo Sabinova Jakub Letkovský.


Mužstvo prvýkrát v súťaži viedol nehrajúci tréner Jaroslav Šimko. „Sme radi za prvé víťazstvo, ktoré prišlo po dlhom čase. Naša hra bola dobrá, do zápasu sme nabehli vo veľmi dobrom tempe. Dominovali sme celú prvú a druhú tretinu, no už tradične sme poľavili v tretej tretine, kedy sme domácim dovolili zdramatizovať zápas,“ hodnotil Jozef Šatala, jeden z najskúsenejších hráčov a zároveň jeden z manažérov Falcons.


Práve tretia tretina začala pre hostí zle, domáci už po 22 sekundách znížili na 4:8 a naznačili možný obrat. „Nevieme čím to, že v závere sa nám tak nedarí. Zrejme je to o našich hlavách, potrebujeme si viac veriť, takže veríme, že sa to zlomí. Aj preto bola výhra v Spišskej Novej Vsi pre nás dôležitá,“ poznamenal J. Šatala.


Najbližšie sa Staroľubovňania predstavia v prvej lige na domácej palubovke. Proti Mútnemu by mali bojovať 2. októbra, hneď na druhý deň si zmerajú sily s Dolným Kubínom. „Už by sme mali hrať v našej športovej hale, kde prebieha rekonštrukcia šatní, takže veríme, že sa predstavíme už aj našim fanúšikom,“ dodal J. Šatala.


Spišská Nová Ves - Stará Ľubovňa 6:8 (2:4, 1:4, 3:0)

Góly za hostí: Roman a Živčák po 2, Letkovský, Urban, Jakubčo, Štupák. Asistencie za hostí: Rusnáček, Štupák, Šatala, Hudák, Frivaldský, Urban.

Zostava Falcons: Školský, Pacola – Štupák, Letkovský, Hudák, Šatala – Rusnáček, Živčák, Babjarčík, Roman, Koleno, Frivaldský, Urban, Jakubčo, Krajňák. Tréner: Jaroslav Šimko.


foto: archív Falcons

Článok bol publikovaný v Ľubovnianskych novinách č. 35 (22. september 2021)


bottom of page